“Çocuklar için sağlıklı medya kullanımı!”

“Çocuklar için sağlıklı medya kullanımı!”

Çocukların sağlıklı medya kullanımı için Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından "Medya, Medya Okuryazarlığı, Çocuklar Özelinde Bağımlılık" konulu söyleşi düzenlendi.

Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, "Medya, Medya Okuryazarlığı, Çocuklar Özelinde Bağımlılık" konulu bir söyleşi düzenledi. Türkiye Aile Söyleşileri kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, Altınordu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde görevli sosyolog/Dr. Aydın Bayarslan tarafından yönetildi. Söyleşi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Davet Girişimcilik Merkezi'nde personellerin katılımıyla gerçekleşti. Söyleşide, "çocuk özelinde bağımlılık" konusu ön plana çıktı. 

Söyleşide, çocuklarda bağımlılığın nedenleri, belirtileri ve önlenmesi konuları üzerinde duruldu. Ayrıca, ebeveynlere çocuklarının medya kullanımını kontrol etme ve sağlıklı alışkanlıklar geliştirme konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Çocukların medya okuryazarlığının artırılması ve sağlıklı medya kullanımı alışkanlıklarının kazandırılması için eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının önemi vurgulandı.