Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Ünye Şubesi’nin ilçedeki engelli bireyleri daha bilgili ve donanımlı, sosyal hayatta daha başarılı olmalarını amaçladığı, her hafta alanında uzman isimleri, idari ve mülki amirleri konuk ettiği seminerler TSD Ünye Şubesi binasında sürüyor.
Seminerlerin 10. hafta konuğu Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre ve Ordu Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ali İhsan Çelen oldu.
-Engellilere özel desteklemeler -
Engelli, engelli mevzuatı, engelli hakları konusunda Ünye’deki engellilere bilgi veren Gürol Özcüre, engellileri bireylerin herkesin sahip olduğu tüm haklara sahip olduğunu, aynı zamanda dezavantajlı gurupta olması dolayısıyla engellilere ayrı bir parantez açılıp bazı desteklemelerin sağlandığını vurguladı.
Özcüre, Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletlerin engellilere yönelik destek programlarına ilişkin bilgi verdi, konuya ilişkin merak edilen soruları da yanıtladı.
Engellilere yönelik birçok destek programı bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özcüre, bu desteklerden yararlanmak isteyen engellilere her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını vurguladı.
Ayrıca Türkiye Sakat Derneği Başkanı Ömer Çıraklı ve Ünye’deki engellileri Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne davet eden Prof. Dr. Özcüre, engellilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Programın sonunda Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Ömer Çıraklı, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre’ye teşekkür plaketi verdi.
Ünye Kent / Yücel Arslanteke
9486,56%0,12
39,20% -0,11
44,64% -0,54
4175,09% -1,44
6833,74% 0,00
Ordu
07.06.2025