Fatsa Belediyesi'nin kadın istihdamı projesine Kuzey Kafkas’tan destek…

Fatsa Belediyesi, daha önce 500 kadına iş imkânı sağlayan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Atölyesi Projesini genişleterek 500 kadına daha mesleki eğitim ve iş fırsatı sunuyor.

Aktüel 11.02.2025 16:59:00 795 0
Fatsa Belediyesi

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “32 kursiyer, 15 günlük temel eğitimlerini tamamladıktan sonra, Fatsa Organize Sanayisinin önemli firmalarından Kuzey Kafkas Tekstil fabrikasında 2.5 ay sürecek kurslarına devam edecek.” diyerek desteklerinden dolayı fabrika sahibine teşekkür etti.

 

Fatsa Belediyesi daha önce Türk-Japon ortaklığıyla hayata geçirdiği ve 500 kadına istihdam sağladığı Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Atölyesi Projesinin kapsamını genişletti.

Fatsa Belediyesi, Ordu İŞKUR Müdürlüğü ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 500 kadına daha mesleki eğitim ve iş imkânı sunmak için imzalanan protokol kapsamında Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde dokuma konfeksiyon makineci meslek grubuna ait "Mesleki Eğitim Kursunun" açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, Fatsa İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Cem Kuru, Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Yüksel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Şahin ve kursiyerler katıldı.

Belediye Başkanı Kibar, kadınların meslek edinmesini, üretime katılmasını ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirmesini hedefleyen bu projenin, Organize Sanayi Bölgesindeki tekstil sektörüne nitelikli personeller kazandırarak bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Başkan Kibar, “32 kursiyer, 15 günlük temel eğitimlerini tamamladıktan sonra, Fatsa Organize Sanayisinin önemli firmalarından Kuzey Kafkas Tekstil fabrikasında 2.5 ay sürecek kurslarına devam edecek. Üç aylık sürecin sonunda kursiyerlerimizin edindikleri tecrübe sayesinde istihdam edilmeleri hedeflenmektedir. Çalışacakları firmanın kurumsal yapıya sahip olması, özlük haklarının korunması ve güvenilir bir ortam sunması oldukça önemli. Bu noktada desteklerinden dolayı fabrika sahibine teşekkür ediyorum. Kadınların emeğiyle büyüyen, üreten ve güçlenen bir Fatsa için el ele vermeye devam edeceğiz. Birlikte üretecek, birlikte kazanacak, birlikte güçleneceğiz.” dedi.

Bu proje, yerel yönetimler ve İŞKUR iş birliğiyle işbaşı öncesi eğitim konusunda Türkiye’de tek olma özelliği taşıyor. 

Ünye Kent /Haber Merkezi 

  • Pazartesi 21.3 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 13.5 ° / 4.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 4.3 ° / 1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10876,76%0,33
  • DOLAR

    36,66% 0,08
  • EURO

    39,97% 0,24
  • GRAM ALTIN

    3529,78% 0,39
  • Ç. ALTIN

    5676,40% 0,12

Ordu

17.03.2025

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:42
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 18:44
  • YATSI 20:03
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593