Ordu’nun Fatsa ilçesinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen Çınar Festivali, sporla iç içe geçen etkinlikleriyle büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Festival kapsamında Dolunay Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen yüzme yarışları ve Çerkezler Tepesi'nde düzenlenen satranç turnuvası, hem heyecanlı hem de renkli anlara sahne oldu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Dolunay Kapalı Yüzme Havuzu’nda yapılan yarışmalarda sporcularla bir araya geldi. Yarışmacıların mücadelesine tanıklık eden Başkan Kibar, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu ile birlikte dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.
Başkan Kibar, yarışların ardından yaptığı açıklamada, “Suyun ritmi, mücadelenin heyecanı… 12. Çınar Festivalimizin en hareketli anlarından biri yüzme yarışımız oldu. Katılım sağlayan tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyor, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Fatsa’da spor var, gençlik var, enerji var.” ifadelerini kullandı.
Festivalin bir diğer dikkat çeken etkinliği ise satranç tutkunlarını bir araya getiren turnuva oldu. Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle Çerkezler Tepesi’nde düzenlenen turnuvaya 5 farklı ilden toplam 114 sporcu katıldı.
Satranç Turnuvası’na ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Kibar, “Her hamlede strateji, her adımda başarı… 114 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği turnuvada dostluk ve zekâ ön plandaydı. Katılım sağlayan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.
Fatsa Belediyesi’nin gençliği ve sporu desteklemeye devam edeceğini belirten Kibar, 12. Çınar Festivali boyunca düzenlenen tüm etkinliklerin halkın sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunduğunu vurguladı.
Ünye Kent / Ömer Güney
14155,46%0,76
42,69% 0,23
50,15% 0,06
5897,70% 0,71
9533,17% 2,62
Ordu
13.12.2025