Hasan Öz’den Hamas liderine tebrik!

20. Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz, Hamas Lideri İsmail Haniye’yi İstanbul’da ziyaret ederek şehit olan oğulları ve torunlarından dolayı tebrik etti.

Aktüel 8.05.2024 12:59:00 489 0
Hasan Öz’den Hamas liderine tebrik!

İstanbul’daki Filistin Temsilciliğinde İsmail Haniye’yi ziyaret eden 20. Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz, görüşmede Haniye’nin konuşmasından çok etkilendiğini ve duygulandığını dile getirdi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugaylarının Aksa Tufanı operasyonu sonrası yaşanan Gazze’ye saldırı ve soykırımın yedinci ayında ailesinden 100’den fazla şehit veren İsmail Haniye büyük sabır, şükür ve direniş ruhuyla Hamas’ın liderliğini başarı ile sürdürmeye devam ediyor. 

Son olarak Ramazan bayramında mülteci kampına bayramlaşmaya gitmeye çalışan İsmail Haniye ailesinden üç oğlu ve 4 torunu araçlarına atılan İsrail bombaları ile şehid edildi.

Filistin Gazze Bölgesi yönetimi Hamas’ın lideri İsmail Haniye bu saldırı sonrasında İstanbul’da taziyeye ve desteğe gelen ziyaretçileri ile Filistin Diplomasi Merkezi’nde buluştu. 

Çok yoğun ziyaretçi trafiğinde gruplar halinde misafirlerini kabul eden Haniye, herkes ile tek tek kucaklaştı, ilgi ve sevgi gösterdi ve her gruba duygularını, teşekkürlerini ve dualarını aktarırken bilgiler vererek tebliğini yapmaya devam etti. Bu davranışı ile başlarına gelen dünyanın en büyük katliamına rağmen sabrı, ümidi, direniş ruhu ve zafere olan inancı herkesi çok duygulandırdı.

Ziyarete giden Milli Görüş Hareketinin önde gelen isimlerinden 20. Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz, ziyaret sırasındaki İsmail Haniye’nin konuşmasını gazetemize açıkladı.

İsmail Haniye’nin duygu dolu konuşması

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin ziyaretçilerine yaptığı konuşmanın özeti şu şekilde:

“ Öncelikle bilinmelidir ki Siyonistler Gazze’ye gönderilen tüm yardımları engellemek, yok etmek, ulaşmaması için tüm oyunları yapmak stratejisi gütmektedir.

Batı Şeria’daki yönetim ve işbirliği yapan çeteler Gazze için Filistin’e gönderilen paraları ve tüm yardımları Gazze’ye ulaşmadan ortadan kaldırmaya çalışıyorlar, dışarı çıkarıyorlar. Mahmut Abbas’ın kurduğu Banka vasıtasıyla Filistin'deki para gücünü kırmak istiyorlar. Gazze’de döviz işleri ile uğraşanlar İsrailliler tarafından operasyonlarla şehit ediliyor. Refah kapsından 7 – 8 bin dolara işgal bölgelerinden insanlar tahliye ediliyor. Başta Mısır olmak üzere işbirlikçileri ile bu organizeyi gerçekleştiriyorlar. Amaçları Gazze’yi tamamen desteksiz bırakmak, aç bırakmak, çaresiz bırakmak ve insanları kaçmaya zorlamaktır.

İslam ümmetinin direnişe ilgi duymaları, destek verme çabaları, yardım ulaştırma gayretleri Siyonistlerin ve etkiledikleri ülkelerin büyük endişelerine sebep oluyor. Bu yüzden yardımların engellenmesi için çok büyük gayret gösteriyorlar.

Ümmetin evlatları ise bu sıkıntıyı bertaraf edip, eksikliği tamamlamaya ve yardıma fedakârca devam ediyorlar.

Biz inanıyoruz ki Allah müfsitlerin çabalarını boşa çıkaracaktır. Allah’ın hazineleri çok geniştir, münafıklar bunu bilmezler diyor Allah CC.

Bize Allah başka kapılar açıyor. Bize gelen yardımlar için biz çok güvenli yollar ve koridorlar açtık elhamdülillah. Sizlerin çabası sonucu gönderdiğiniz hasbi yardımlar, her gün güvenli olarak bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak için gönderilebiliyor, ulaştırılabiliyor.

Destek olan kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizim inancımızda canlarımızdan önce mallarımız ile cihad vardır. Biz Gazze’de Filistin Direnişi için gönderiler yardımlara bağış demiyoruz. Biz o gönderdiğiniz paralarınızı cihadın bir parçası olarak ve sizi de cihadın pay sahibi mücahitler olarak değerlendiriyoruz. İnancımıza göre bu böyledir.

Allah CC bu cihadımız ile ümmete hayır ve bereket yollarını açacaktır. 

Biz şehitlerimizin cenazesinde taziye kabul etmiyoruz, tebrik kabul ediyoruz. Bu Rabbimizin talimatıdır. Şehitler ve yakınları için Rabbimizin verdiği müjdeler çok büyüktür ve bilinmektedir.

Biz zafere ulaşacağız, batıl olanlar hezimete ulaşacaklardır. Allahuekber, Allah nihayetsiz büyüktür.”


  • Pazartesi 19 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 19.8 ° / 9.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Ordu

20.05.2024

  • İMSAK 03:10
  • GÜNEŞ 04:59
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:32
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593