Havalar fındık için iyi gitmiyor!

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, havalar tarımda üretim adına çok iyi gitmediğini belirterek, “Havalar böyle giderse fındık patlayabilir. Bu durumda da TARSİM’in önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.” dedi.

Aktüel 29.01.2025 09:48:00 599 1
Havalar fındık için iyi gitmiyor!

Sarıkahraman, 2025 yılına ait TARSİM başvurularının 3 Mart tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, oluşabilecek bir doğal afette mağdur olmamaları için üreticilere tarım sigortası yaptırmaları için çağrıda bulundu. 

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı açıklmada, TARSİM’in fındıkta oluşabilecek dolu, zirai don, sel ve su baskını, heyelan, yangın, deprem gibi risklerde üreticilerin zararlarını karşılığını hatırlatarak tarım sigortası başvurusunda son tarihin 3 Mart olduğunu söyledi. 

-TARSİM’e son başvuru tarihi 3 Mart! -

Üreticilere ellerini çabuk tutmaları için çağrı yapan Sarıkahraman, şunları kaydetti: 

“Son zamanlarda tarımda hiç de hoşumuza gitmeyen hava şartları oluyor. Bu dönem havaların yağışlı, buzlu, karlı olması lazım ama hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üstünde seyrediyor. Bunun da sonucunda bizi hiç hoş olmayan günler bekleyebilir. Dolayısıyla ürününüzü sigorta altına alan TARSİM’in önemi öne çıkıyor. TARSİM müracaatları için 3 Mart 2025 son gün! Üretimlerimize tarım sigortalarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. 

-“Yarın ah vah dememek için bugünden önleminizi alın” -

Bu demek değil ki; TARSİM yaptım, fındığım yanmadı. Yanmayabilir! Keşke yanmasın! Arabamızı mecburi sigorta yaptırıyoruz,  kaza olsun diye yapmıyoruz. TARSİM’in bu anlamda önemi çok büyük. Yarın ah, vah demeye gerek yok, bugünden önlemi almak lazım. Bu nedenle ÇKS’li olan tüm üreticilerimizin bu konuya dikkat etmesi lazım.

-“Hava koşulları fındık ve tarım için iyi gitmiyor” -

Bu havalar tarımda üretim adına çok iyi değil, hava şartları tarım için iyi gitmiyor. Havalar böyle giderse fındık patlayabilir. Bu durumda da TARSİM’in önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.”

Ünye Kent / Yücel Arslanteke

 

 

Şuayip Karabay
29.01.2025 10:00:38
Ben her metrekareyi sikorta yaptırdım, bu sisteme bu düzene karşı yapılaçak tek şey don duğasına çıkmak. 1130 tl aldığı fındığı 145 tl satmak fındığı Gasilhaneye yollamak demek.

  • Pazartesi 21.3 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 13.5 ° / 4.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 4.3 ° / 1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10840,6%1,05
  • DOLAR

    36,68% 0,13
  • EURO

    39,94% 0,17
  • GRAM ALTIN

    3525,42% 0,27
  • Ç. ALTIN

    5669,37% 0,00

Ordu

17.03.2025

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:42
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 18:44
  • YATSI 20:03
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593