Hükümetin yeni il çalışması yok

Ünye’nin il olmasına karşı olmadıklarını ifade eden AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünyelilerin bu konudaki taleplerinin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Siyaset 2.06.2022 08:30:00 4112 1
Hükümetin yeni il çalışması yok

Argan, pandemiden daha yeni çikildigini, bir taraftan Rusya Ukrayna savasinin, bir taraftan ekonomik sikintilarin diger taraftan Suriye’ye yapilacak operasyon durumunun yasandigi bu sirada hükümetin il çalismasinin olmadigini söyledi.

Argan; “Il olma çalismasi bir alt yapidir, ön çalismadir, hazirliktir. Yarin il ile ilgili hükümetimizin önüne koyabilecegimiz hazir bir çalisma olur. Emekleri hiçe saymiyorum.” dedi.

Oney Flas FM’de her hafta Cuma günleri yayimlanan Haftanin Yorumu programina konuk olan AK Parti Ünye Ilçe Baskani Kenan Selim Argan,  Ünye’nin il olmasina karsi olmadiklarini Ünyelilerin taleplerinin her zaman yaninda olduklarini ancak bir tarafta pandemiden yeni çikildigini,  bir tarafta savas, diger taraftan Suriye’ye yapilacak operasyonlar ve ekonomik sikintilarla ugrasildigi bu sirada hükümetin yeni il çalismasi içinde olamayacagini ifade etti.

Konu ciddi anlamda islendi

Kenan Selim Argan Argan konuyla ilgili olarak söyle konustu; “Özellikle son dönemde STK’larimizin ve ÜSTP’nin de içinde oldugu Ünye’mizi il olmasi ile alakali konu ciddi bir anlamda islendi. Herkesin bildigi gibi ilçemizin yillardan beri verdigi bir il mücadelesi oldu. Bu konuyla ilgili durumlari beraber gördük, yasadik. En son geldigimiz nokta; Türkiye Istatistik Kurumu’nun yaptigi açiklamada 25 tane ilçenin aday il olabilecegine dair bir teblig yayinlandi. 25 ilçenin içinde Ünye’de bulunuyor.

Ünye’nin il olmasiyla ilgili ne yaptik, ne yapiyoruz?

Asla ve asla Ünye’nin il olmasina karsi degiliz. Bunu herkesin net bir sekilde bilmesini istiyoruz. Bizler Ünyeli hemserilerimizin istedigi her seyin yanindayiz. Su anda baktigimiz da bir tarafta savasla, bir tarafta pandemiden yeni çikmisiz, diger taraftan Suriye’ye yapilacak operasyonlarla ve ekonomik sikintilarla ugrasiyoruz. Bu sartlarda hükümetin yeni bir il çalismasi yok, bunu biliyoruz.

Ankara’da Meclis’te mücadele etsek sonuç alabilir miyiz?

Tabi ki bu noktada bizler elimizden geleni yapariz. Ünye’deki STK’larimizla ve kanaat önderlerimizle Ankara’ya Meclis’e gidip biz il olmak istiyoruz, desek sonuç alabilecek miyiz, alamayacagiz. Ünye bizim için kiymetlidir ama gerçekler daha önemlidir. Bugün Ünye ile ilgili Ankara’da, Mecliste biz il olmak istiyoruz diye mücadele etsek bir sonuç alamayacagimizi biliyoruz.

Verilmis olan emekler bosa harcanmis emekler degildir

Il olma çalismasi bir alt yapidir, ön çalismadir, hazirliktir. Yarin il ile ilgili hükümetimizin önüne koyabilecegimiz hazir bir çalisma olur. Bunu böyle önce birinci siraya alalim. Buna karsi çikilamaz, çikan da yok zaten. Gönlümüzden geçen Ünyelilerin istediginden yana. Emekleri hiçe saymiyorum. Biz her zaman STK’larimizin yaninda olduk. Her zaman el ele kol kola geldik.”

Ünye KENT Haber


Hamdi Bakışgan
28.02.2023 10:13:19
Bu konuda Ünye' ye hiç faydası olmayan İstanbul Mv. Numan Kurtulmuş'un niyeti önemli. Ordu nasıl hemen büyükşehir oldu? Kamyonlarla, otobüslerle taşıdılar milleti nüfus sayımı için. Bir söze bakar Ünye' bin il olması. Müştemilat sonra gelir.

  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Ordu

20.04.2024

  • İMSAK 04:01
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:32
  • İKİNDİ 16:18
  • AKŞAM 19:20
  • YATSI 20:48
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593