İlk meclis toplandı

31 Mart 2024 Yerel Seçimin ardından 2024-2029 yılları arasında Ünye Belediyesi’nde görev yapacak olan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve yeni belediye meclisi, ilk toplantısını yaptı.

GÜNDEM 16.04.2024 17:19:00 895 0
İlk meclis toplandı

Seçimlerde güven tazeleyerek 2. dönemine başlayan Başkan Tavlı’yla birlikte 18 AK Partili, 2 MHP’li ve 11 İYİ Partili üyeden oluşan yeni belediye meclis üyeleri, ilk toplantıda meclisteki görev dağılımı ve komisyon üyelerini belirledi.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Burada oturan bütün arkadaşlarımın derdinin Ünye ve Ünye’nin değerleri olduğunu, Ünye’de adaletli bir yönetimin tescilli ve uygulanması noktasında katkı sunacağına yürekten inanıyorum.” diyerek birlik beraberlik içinde yeni meclisin çalışmalarını yapacağını vurguladı. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında, 31 Mart 2024 Yerel Seçim sonrası ilk belediye meclis toplantısı gerçekleşti.

Seçimlerde güven tazeleyerek 2. dönemine başlayan Başkan Tavlı’yla birlikte 18 AK Partili, 2 MHP’li ve 11 İYİ Partili belediye meclis üyesinden oluşan yeni ekip, Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda ilk toplantısını yaparak, gündem maddelerini görüştü. 

15 gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis Toplantısı’nda imarla ilgili hiçbir gündem maddesi yer almazken, meclisteki görev dağılımı ve komisyon üyeleri seçimleri gerçekleşti. 

-Belediye Meclisi’nin en genç üyeleri AK Parti Gurubu’ndan Tokaç ve Demir -

Ünye Belediye Meclisi’nde 2024-2029 yıllarında görev alan en genç Belediye Meclis Üyeleri AK Parti’den Meclis Üyesi seçilen 1997 doğumlu Ecz. Merve Nur Tokaç ve 1994 doğumlu Av. Abdulkadir Demir oldu. 

-Belediye meclisi 5 siyasi partiden 3’e düştü… 

Geçmiş dönemde Ünye Belediye Meclisi’nde AK Parti, MHP, Saadet, İYİ Parti ve CHP olmak üzere 5 siyasi partiden üyeler görev alırken, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından mecliste partilerin temsili azaldı. Yeni Belediye Meclisi AK Parti, MHP ve İYİ Partili üyelerden oluştu. 

-Belediye Meclisi’nde gurup sözcüleri Demir ve Ağca oldu -

AK Parti’nin Gurup Gözcülüğünü Av. Abdulkadir Demir yaparken, İYİ Parti’nin gurup sözlüğünü ise Şengül Ağca yaptı. 

Geçmiş dönemde engellileri temsilen Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Aslan Güdek Saadet Partisi’nden Belediye Meclisi’nde bulunurken, bu dönem engelli meclis üyesi bulunmuyor. 

-Belediye Meclisinde kadın üye sayısı 5’e çıktı - 

Ünye Belediye Meclisi’nde 2014-2019 yılları arasında AK Parti’den Av. Yeliz Ürer Araz, Sema Kurt ile Suna Yerlikaya olmak üzere 3 kadın Meclis Üyesi bulunurken; bu dönem AK Parti gurubunda Av. Yeliz Ürer Araz, Ecz. Neşe Akgül Tiyaloğlu ile Ecz. Merve Nur Tokaç ve İYİ Parti Gurubu’nda Şengül Ağce ile Mimar Servet Zeren olmak üzere 5 kadın Meclis Üyesi bulunuyor.

-Yeni dönemin ilk Meclis Toplantısı buruk başladı -

Yeni dönemin ilk meclis toplantısı Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski Sekreteri ve emekli Öğretim Görevlisi, Milliyetçi Hareket Partisi'nde aktif siyaset yapan Ünye’nin sevilen renkli siması Ahmet Erkan Birben’in vefatından dolayı buruk başladı. 

-“Ahmet Birben ağabeyimizi kaybetmenin hüznünü içimde yaşıyorum” -

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yeni dönemin ilk Belediye Meclis Toplantısı açılış konuşmasında, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Ahmet Erkan Birben’i andı. 

Birben’i kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını ifade eden Tavlı, “Bugün ilk meclis toplantımızda daha keyifli, daha mutlu ve daha heyecanlı bir açılışla burada olmak isterdim. Ama çok sevdiğim dava insanı, gönül insanı Ahmet Birben ağabeyimizi kaybetmenin hüznünü içimde yaşıyorum. Hakikaten gönül insanı olarak herkesin dostu olan, ağabeyi olan, elinden geldiğince de herkesin yardımına koşan bir ağabeyimizdi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Kıymetli eşleri Gülay hanıma ve değerli evlatları ile yakınlarına baş sağlığı diliyorum.” dedi.

-“Önceliğimiz tamamen Ünye ve Ünye’nin meseleleri” -

Başkan Tavlı, 2024 yerel seçimlerini Ünye olarak kazasız belasız sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını ifade etti. 

Seçimin ardından yeni meclisle göreve başlayıp birlik beraberlik içinde Ünye odaklı çalışacaklarını vurgulayan Başkan Tavlı, şunları ifade etti:

“Hemşerilerimizin teveccühü ve takdiri çerçevesinde oluşan meclisle birlikte şehrimize hep birlikte, bir önce ki dönemdeki anlayışla, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde, önceliğimiz Ünye olmak üzere hizmet etme anlayışında hareket ettiğimiz gibi bugünde aynı anlayışta hizmet etmek istiyoruz. Önceliğimiz tamamen Ünye ve Ünye’nin meseleleri.”

-“Görevimize başladık” -

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, şeffaf bir yönetimle şehre hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı: 

“Geçmişte birlik ve beraberlik içerisinde, mecliste nasıl çalışarak şeffaf bir yönetimle Ünye’nin sorunlarının çözümü noktasında nasıl bir ortak irade koyduysak, bugünde biz aynı iradeyle şehrimize hizmet etmek üzere hem seçim sürecinde talip olduk, hem de bugün verdiğimiz sözün çerçevesinde hizmet etmek üzere görevimize başladık. Bu süreçte aday gösterilmemde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile yine kıymetli Milletvekillerimizin destekleri ile ve hemşerilerimizin de bizlere olan teveccühleri ile birlikte sürece yeniden devam ediyoruz. Geçmiş dönemde yapılan işlerimizde başta Sayın TBMM Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız geçmiş dönem Enerji Bakanımız olan Sayın Mehmet Hilmi Güler Başkanımızla beraber bu memlekete gereken hizmetlerin kazandırılması için Türkiye’nin yeni yüzyılını hizmetlerinden Ordu’nun da, Ünye’nin de nasiplenmesi için el birliği ile çalışacağız.

-“Ünye’de adaletli bir yönetimin uygulanacağına yürekten inanıyorum” -

Geçmiş dönemde birlikte çalıştığımız Meclis Üyesi arkadaşlarımız var, yeni katılan arkadaşlarımız da var. Biz geçmişte de bugün de niyetimizin aynı olduğunu, derdimizin şeffaf bir yönetimle şehrimize hizmet etmek olduğunu ifade ettik. Bugünde aynı şekilde ben inanıyorum ki, burada oturan bütün arkadaşlarımın derdinin Ünye olduğunu, Ünye’nin değerleri olduğunu, Ünye’de adaletli bir yönetimin tescilli ve uygulanması noktasında katkı sunacağına yürekten inanıyorum. 

-“Yapacağımız çalışmaların memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” -

Yapacağımız çalışmaların memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Nasıl ki 2019’dan 2024’e gelinen süreçte mahcup olacak hiç işe bulaşmadan bu memlekete hizmet ettiysek, yine 2029 yılına kadar burada hep birlikte bu anlayış çerçevesinde yürütmeyi Allah’ım bizlere nasip etsin.”

Ünye KENT Haber 


  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.9 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10053,52%1,39
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Ordu

29.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 21:01
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593