“Kadınlar susmuyor, kadınlar direniyor, kadınlar kazanacak”

CHP Ünye İlçe Başkanlığı ve DİSK Dev Emekli-Sen Ünye Şubesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenledikleri ortak açıklamada, kadına yönelik şiddetin son bulması için çağrı yaptı.

Aktüel 25.11.2025 17:16:00 0
“Kadınlar susmuyor, kadınlar direniyor, kadınlar kazanacak”

Açıklamada CHP Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay ile Dev Emekli-Sen üyesi Ayser Gür, şiddetin politik, toplumsal ve sistematik bir sorun olduğunu vurgulayarak, “Kadınlar susmuyor, kadınlar direniyor, kadınlar kazanacak” mesajı verdiler.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında CHP Ünye İlçe Başkanlığı ve DİSK Dev Emekli-Sen Ünye Şubesi bir araya gelerek Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda ortak basın açıklaması yaptı. 

CHP Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay, 25 Kasım’ın Mirabel Kardeşlerden bugüne uzanan kadın direnişinin simgesi olduğunu söyledi.

-“Türkiye, kadına yönelik şiddette yüzde 38 oranıyla ilk sırada” -

Atay, OECD verilerine göre Türkiye’nin kadına yönelik şiddette yüzde 38 oranıyla ilk sırada yer aldığını belirterek, “Bu ülkede kadınlar sadece öldürülmüyor; yok sayılıyor, susturuluyor, yalnız bırakılıyor. Failler korunuyor. Bu düzen kadınları güçsüz sanıyor ama biz o masalı çoktan yıktık.” dedi.

Atay’dan sonra söz alan DİSK Dev Emekli-Sen Üyesi Ayser Gür de kadınların maruz bırakıldığı şiddetin yalnızca bireysel değil, iktidarın politikalarıyla beslenen toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekti. 

Gür, kadınlara yönelik şiddetin cezasızlık kültüründen güç aldığını belirterek, “Kadınların çığlığı erkek egemen düzenin iki dudağı arasında kaybolmayacak. Biz bu çığlığı duyuyoruz, duyurmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

-“Yoksulluk ve şiddet birbirini besleyen iki temel sorun” -

Gür, ekonomik krizin kadınları daha fazla yoksullaştırdığını, yoksulluk ve şiddetin birbirini besleyen iki temel sorun olduğunu vurgulayarak, kadınların her alanda örgütlü mücadelesinin büyütülmesi gerektiğini söyledi. 

“Kadınların özgür olmadığı bir ülkede hiçbir yurttaş özgür değildir” diyen Gür, dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Açıklamanın devamında, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ve 6284 sayılı yasanın etkisiz uygulanmasının kadınları daha da savunmasız hale getirdiğini belirten Atay ve Gür, kadın mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyma sözünü hatırlatan Atay, “Gerçek adalet gelene, kadınlar özgürce yaşayana kadar mücadelemiz sürecek. Kadınlar susmuyor, kadınlar direniyor, kadınlar kazanacak.” dedi.

Ortak açıklama, “Kadınlar susmuyor, kadınlar direniyor, kadınlar kazanacak.” ve “Şiddete mecbur değiliz” sloganlarıyla sona erdi.

Ünye Kent / Burak KAYMAK

  • Cumartesi 11.7 ° / 6.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 12 ° / 5.2 ° false
  • Pazartesi 11.9 ° / 4.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ordu

13.12.2025

  • İMSAK 06:06
  • GÜNEŞ 07:38
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 14:47
  • AKŞAM 17:08
  • YATSI 18:34
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593