Kalp krizi salgını var!

“Ülkemizde kalp krizi salgını var” uyarısında bulunan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel; “Çok sayıda beklenmeyen ölümler bildiriliyor. Kalp krizleri 20’li yaşlara kadar inmiş durumda.” dedi.

Siyaset 28.09.2022 15:03:00 1162 0
Kalp krizi salgını var!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel; kalp krizi salgınına dikkat çekerek; “Beklenmeyen yaşlarda ve beklenmeyen kişilerde çok sayıda kalp krizi vakası ve çok sayıda beklenmeyen ölümler bildiriliyor. Kalp krizleri 20’li yaşlara kadar inmiş durumda” dedi.

Peki, bunun sebebi ne olabilir?

Adıgüzel şöyle devam etti, “Bu konuda bilimsel bir çalışma yapılabilmesi, sayısal verilerin ortaya konması için Sağlık Bakanlığı ve TUİK'in ölüm istatistiklerini açıklaması ve bilim insanlarımızın çalışmasına fırsat vermesi gerekiyor. Ancak defalarca yaptığımız başvuruya ve açıklamaya rağmen bu konudaki resmi karartma sürüyor.

Beklenmeyen sayıdaki kalp krizlerine büyük oranda korona enfeksiyonunun ve daha az oranda da genetik temelli mRNA aşılarının neden olması ile ilgili meslektaşlarımızdan da bildirimler var.  Ancak bunun bilimsel olarak kanıtlanması için üzerinde istatistiksel olarak veriye dayalı çalışılması lazım. İşte burada engel koyan hükumetin 3 yıldır ölüm istatistiklerini bilerek açıklamadıkları ortada.

Aslında Türkiye önlenebilir ölümler yaşıyor. Çünkü bunların nedenlerini ortaya koyabilirsek, önlem alabilir ve tedavi edebiliriz.

Neden çekiniyorsunuz? 

Şu anda belki de önlenebilir ölümleri yaşıyoruz. Bu beklenmeyen kalp krizlerinin ve ölümlerin nedenini ortaya koyup, önlem almak, olduğunda da tedavi etmek mümkün.  Fakat Sağlık Bakanlığı kötü sağlık yönetimi ve pandemi süreci ortaya dökülmesin diye veri saklamayı sürdürüyor. Sağlık bakanını bir an önce veri tabanını bilim insanlarımıza ve kamuoyuna açmaya çağırıyorum.

Ama bu çağrım da tıpkı daha önce sorduğum 200'e yakın soru gibi cevapsız kalacaktır. Çünkü bu Sağlık Bakanı Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en beceriksiz Sağlık Bakanıdır.

Ama başarılı olduğu alanlar da vardır. Dezenformasyonda, sağlıkta ticarette,  yalanı kurumsallaştırmakta, sağlık hakkını da sınıfsallaştırmakta maharetlidir.

Sağlık Bakanı değil dezenformasyon bakanıdır. Sağlığın ticareti bakanıdır. Sağlık hakkı sınıfsallaşmıştır.

Pandeminin başından beri gelip Meclise bilgilendirme de yapmamıştır. Son iki bütçe görüşmelerinde ölüm istatistiklerini sorduğumuzda "az sonra" deyip hep yılsonunu işaret etmişti. Üstünden iki yıl geçti. Verdiği sözlerin gereğini neden yapmadığını ve kamuoyunun bilgi edinme hakkı ile bilim insanlarının çalışmalarına neden veri tabanını açmadığını yüzüne karşı sormak için bu yılki bütçe görüşmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Ama cevap vermesini de yine beklemiyoruz.

Çünkü Erdoğan'a ettiği yemini milletine ve meslektaşlarına ettiği yeminden daha kıymetli gören bir anlayıştan millet adına ve sağlık adına bir fayda beklemek imkânsızdır. Ama az kaldı hem kendisini hem milletimizi bu ıstıraptan, bu ölüm kâbusundan, bu karabasandan kurtarmaya az kaldı.”

Ünye KENT Haber/Bülten


  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,86% 0,39
  • GRAM ALTIN

    2497,77% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Ordu

19.04.2024

  • İMSAK 04:03
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:33
  • İKİNDİ 16:18
  • AKŞAM 19:19
  • YATSI 20:46
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593