Kerim Aydemir, Mimarların Piri Sinan belgeselinde

Ünyeli sinema ve tiyatro sanatçısı Kerim Aydemir, Mimarların Piri Sinan belgeselinde rol aldı. Belgeselin galası yapıldı.

Magazin 12.04.2021 12:59:05 2779 0
Kerim Aydemir, Mimarların Piri Sinan belgeselinde

Ünyeli sinema ve tiyatro sanatçisi Kerim Aydemir’in de oynadigi Osmanli Imparatorlugu’nun muhtesem dönemine eserleriyle damga vuran, Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murad dönemlerinde 50 yil boyunca ‘Mimarbasi’ olarak görev yapan Mimar Sinan’in hayati belgesel oldu.

Mimar Sinan’in, Sai Mustafa Çelebi’ye yazdirdigi Tezkiretü’l Bünyan adli eser temel alinarak hazirlanan, çekimleri 2018 yilinda baslayan ve 3 yil süren “Mimarlarin Piri Sinan” adli belgeselinin galasi Mimar Sinan’i Anma ve Mimarlar Günü’nde TBMM Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya ile is, sanat ve spor dünyasindan konuklar katilimiyla 09 Nisan 2021 Cuma aksami saat 19:00’da Istanbul Atlas Sinemasi’nda yapildi.

Mimar Sinan’i 3 farkli oyuncu canlandirdi

2021 yilinda çekimleri tamamlanan “Mimarlarin Piri Sinan” adli belgeselin yönetmenligini Mesut Gengeç, Genel Koordinatörlügünü Bülent Günal, Proje Sorumlulugunu ise Yilmaz Aydin üstlendi. Çekimleri Agirnas, Istanbul ve Edirne’de gerçeklesen belgeselde Mimar Sinan’in hayatinin bilinmeyen yönleri ve eserleri anlatiliyor. Mimar Sinan’in çocukluk dönemini Mehmet Öztürkan, gençlik dönemini ise oyuncu Erkan Çelik canlandirdi. Ordulu oyuncu Coskun Çetinalp ise belgeselde hem Mimar Sinan’in yasliligini oynadi hem de Mimarlarin Piri’nin iç sesine hayat verdi. Sai Mustafa Çelebi’yi Ünyeli Kerim Aydemir canlandirirken, belgeselin müziklerini ise Yildiray Gürgen yapti.

-“Böyle bir belgeselde oyuncu olarak görev almaktan çok mutlu oldum”-

“Mimarlarin Piri Sinan” adli belgeselde Mimar Sinan’in hatiratlarini yazdirdigi Sai Mustafa Çelebi’yi canlandiran Ünyeli Sinema Ve Tiyatro Sanatçisi Kerim Aydemir, sunlari söyledi; “9 Nisan Mimarlari Anma Gününde oyuncu olarak görev aldigim Mimarlarin Piri Sinan adli belgeselimizin galasi Istanbul Atlas Sinemasi’nda yapildi. Böyle bir belgeselde oyuncu olarak görev almaktan çok mutlu oldum. Mimar Sinan’i da Ordulu Tiyatro ve Sinema Sanatçisi Sayin Coskun Çetinalp canlandirdi. Bende Mimar Sinan’in hatiratlarini yazdirdigi Sai Çelebi’yi canlandirdim” dedi.

-“Belgeselimiz yakin zamanda tv kanallari ve yurt disinda da gösterime girecek”-

Aydemir, sözlerini söyle noktaladi; “Gala aksaminda Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanimiz Sayin Mustafa Sentop, Kültür ve Turizm Bakanimiz Sayin Mehmet Nuri Ersoy ve Istanbul Valimiz Sayin Ali Yerlikaya’da bizleri onurlandirdilar. Kendilerine çok tesekkür ediyorum. Bu üç yil önce çekilmis bir belgesel. Belgeselimiz daha önce Kayseri’de ve baska sehirlerde de gösterime sunuldu. Yakin zamanda da insallah tv kanallari ve yurt disinda da gösterime girecek. Içinde bulundugum için tekrar tekrar gurur duyuyorum, çok mutluyum” dedi.

Ünye KENT Haber / Ömer GÜNEY

  • Pazartesi 24.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 25 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,23% -0,03
  • EURO

    44,90% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4188,96% 0,30
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Ordu

09.06.2025

  • İMSAK 02:51
  • GÜNEŞ 04:49
  • ÖĞLE 12:33
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:56
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593