Kooperatifçilikte güç birliği vurgusu

Ünye’de düzenlenen eğitim seminerinde kooperatifçiliğin sosyal ve ekonomik yönleri ele alındı.

Aktüel 1.05.2025 10:25:00 580 0
Kooperatifçilikte güç birliği vurgusu

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen kooperatifçilik eğitim seminerinde, kooperatifçiliğin sürdürülebilir kalkınmadaki rolü ve toplumsal dayanışmadaki önemi masaya yatırıldı.

Ünye Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, kooperatifçiliğin markalaşma stratejileri de detaylı şekilde ele alındı.

-“Dayanışma kültürümüzü gelecek nesillere aktarmalıyız”-

Seminerin açılış konuşmasını yapan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Murat Kuzu, kooperatifçiliğin Türk kültüründeki derin köklerine dikkat çekti. 

Kuzu, “Türk kültüründe 800 yıllık ahi geleneği, 150 yıllık kooperatifçilik geçmişi ve binlerce yıllık imece kültürümüz var. Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği 2025 Kooperatifler Yılı, bu değerlerimizi gelecek kuşaklara anlatmak için önemli bir fırsat” dedi.

-48 Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle güç birliği-

Ordu’da 48 tarımsal kalkınma kooperatifinin aktif olduğunu belirten Kuzu, “Kooperatif, ekonomik güçlerin birleşmesidir. Yani bir ürünümüz var, iş yapmak istiyoruz. Güç birliği ve gönüllülük esasıyla çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı. 

Kuzu, kooperatifçiliğin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

-Akademik perspektiften kooperatifçilik anlatıldı-

Programın ikinci bölümünde, Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Çağatay Alan, kooperatifçiliğin kavramsal çerçevesini detaylı bir sunumla anlattı. Katılımcılara kooperatifçilikte markalaşma stratejileri konusunda da önemli bilgiler aktaran Alan, güçlü bir marka bilincinin kooperatiflerin sürdürülebilirliğini artıracağını ifade etti.

Seminer, konuşma ve sunumların ardından interaktif bir oturumla devam etti. Katılımcılar, kooperatifçilikle ilgili merak ettikleri konuları konuşmacılara yönelterek bilgi alışverişinde bulundu.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik, Ordu’da kooperatifçilik bilincinin daha da güçlendirilmesine katkı sundu.

Ünye Kent / Yücel Arslanteke

  • Perşembe 29.2 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Cuma 29.4 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 18.2 ° Güneşli
  • BIST 100

    10121,5%-1,02
  • DOLAR

    40,23% 0,02
  • EURO

    46,86% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4317,53% -0,33
  • Ç. ALTIN

    6880,30% 0,00

Ordu

17.07.2025

  • İMSAK 03:11
  • GÜNEŞ 05:04
  • ÖĞLE 12:40
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:50
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593