OBB’de yeni dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinin 2024 yılı Nisan ayı toplantısının ilk birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Salonunda gerçekleşti.

Siyaset 21.04.2024 14:42:00 502 0
OBB’de yeni dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ordu Büyükşehir Belediyesinin İlk Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirildi.

Güler, çalışmaları yaşam kalitesi açısından şehircilik ve şehir ekonomisi olmak üzere iki ana gruba ayırdıklarını belirtti. "Bunu başarmak mümkün. Ekonomik olarak geniş, 9 bin km bir alanımız var. Bu, hepimizin katkılarıyla gerçekleşecek" dedi.

İlk meclis toplantısının gündeminde afetlere karşı dirençli kentler oluşturulması da vardı. Belediye Başkanı Güler, "Afete dayanıklı bir kent oluşturacağız, bu konuda güçlü bağlantılarımız var" ifadelerini kullandı. Ordu'nun kaynaklarının etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, "Özellikle liman alanı olarak da Ordu'nun lojistik kent olması için çalışacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler açıklamasında şunları kaydetti;

“Ordulular'ın yüksek teveccühü ile göreve gelen tüm belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize başarılar diliyorum. Her daim hesap veren, şeffaf belediyecilik ilkemiz gereği 2019 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana basına açık bir şekilde gerçekleştirdiğimiz meclis toplantılarımızı yeni dönemde de belediyemizin sosyal medya hesaplarından ve Web TV’sinden canlı yayınlamaya devam ediyoruz.

Yeni dönemin ilk meclis toplantısında belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize verdiğimiz bilgileri sizlerle de paylaşmak istiyorum. Öncelikle belirtmek istiyorum ki yeni görev dönemimizde de “Az laf, çok iş” diyerek, 19 ilçemiz ile hep birlikte uyum içinde çalışacağız. Geçmişten bugüne yatırımların daha az yapıldığı ilçelerimiz var, yeni görev süremizde buralara biraz daha ağırlık vereceğiz. Ayrımız, gayrımız yok. Tüm imkanları ile Ordu’yu ekonomik olarak büyüteceğiz.

Bu dönemde de çalışmalarımızı iki ana gruba ayırdık. Bunlardan bir tanesi yaşam kalitesi açısından şehircilik. Yani yol, su gibi belediyecilik faaliyetleri. İkincisi de şehir ekonomisi. Üreten bir Ordu olsun istiyoruz. Denizi, tarımı, çevreyi, teknolojiyi en iyi şekilde kullanıp şehir ekonomisini daha da büyütürken sanayileşme atılımlarını da daha güçlü bir şekilde yapacağız.  Ordu yaşanılabilir ilk 10 şehir arasına girebilir. Şehrimizin potansiyelini en iyi biçimde değerlendireceğiz. 

Afete dirençli kentler kapsamında Ordu’yu afete dirençli bir kent yapacağız. Uzun bir süre önce nüfus yoğunluğu fazla olan ilçelerimizden başlayarak il genelinde bütün binalarımızı taramaya başladık. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Son beş yılda parmakla gösterilmeye başlanan Ordu’muzu tüm kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla daha da yaşanılabilir bir kent yapacağız. 

Yine liman kenti olarak da Rusya-Ukrayna savaşından sonra burası bir lojistik merkezi olsun istiyoruz. Ordu’nun kalkınması için bu konuyla yakınen ilgileneceğiz. Önümüzde güzel bir dönem var. 2019 yılında başlarken pandemiyi düşünmemiştik. Depremi düşünmemiştik. Baktığınızda 2-2,5 yıl sorunsuz bir şekilde çalışabildik ve bu kadar kısa süreye rağmen eserlerimiz ve çalışmalarımız hem ülkemizde hem de dünyada takip edildi, konuşuldu, örnek alındı. İnşallah daha da güzel bir dönemi önümüzdeki beş yıllık süre zarfında birlikte gerçekleştireceğiz.

Bugünkü meclis toplantımızda ayrıca gizli oylama ile meclis başkan vekillerinin, katip üyelerinin ve encümen üyelerinin seçimlerini yaptık.

Yapılan oylama neticesinde 1. Başkan Vekilliğine Celal Tezcan, 2. Başkanvekili olarak ise Hüseyin İnanır seçilirken; Asil Divan Katip Üyeliklerine ise Neşe Akgül Tiyaloğlu ve Macit Cosgun seçildi. Yedek katip üyelerimiz ise Hasan Baday ve Tuncay Uzunçakmak oldu. 

Encümen Üyeliklerimize ise Celal Tezcan, Aşkın Baş, Hüseyin Hakkı Serdar, Halil Çetinkaya ve Neşe Akgül Tiyaloğlu seçildi.

Mecliste görev alacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyor, toplantıda aldığımız kararların ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”


  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54

Ordu

03.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:34
  • YATSI 21:07
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593