Ordu’ya yeni atanan hekimlere özel eğitim…

Ordu’ya yeni atanan hekimlere özel eğitim…

Ordu’da sağlık ordusuna yeni katılan hekimlere yönelik Acil Servis Uyum Eğitimi düzenlendi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskanligi’nca düzenlenen Acil Servis Uyum Egitimine, Ordu Üniversitesi Tip Fakültesi Acil Tip Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Ali Aygün, Ordu Devlet Hastanesi’nde görevli Acil Tip Uzmani Dr.Ilhan Demir, Ünye Devlet Hastanesi’nde görevli Acil Tip Uzmani Dr. Emre Sengün ve 112 Komuta Kontrol Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Özgür Eren egitimci olarak katildi.

-“Asilamada Ordu’yu en üst seviyeye çikaracagiz” -

Egitim öncesi konusma yapan Saglik Müdürü Dr. Mustafa Kasapoglu, Ordu’nun 18, yas ve üstü nüfusta Türkiye’de üçüncü sirada ve yüzde 78,2 asilama oranina sahip oldugunu belirterek, “Insallah bunu en üst seviyede asilmayla nihayetlendirecegimizi ümit ediyorum.” dedi.

Bu egitimin, Saglik Müdürlügü bünyesinde son zamanlarda ilk yapilan bir uyum egitimi oldugunu belirten Kasapoglu, Ordu’ya gelen hekimler için egitimin hayirli olacagini düsündügünü ifade etti.

Kasapoglu buradaki hekimlerin, salgin sürecinde mezun oldugunu hatirlatarak, “En azindan su anda pratik öncesi tekrar teorik bilgileri hizli bir sekilde hatirlatmak, sonra pratik anlamda hastanelerde hastalarla bulusmasini saglamak, bu anlamda güzel bir egitim olacagini düsünüyorum.” dedi.

Acil servislerde karsilasilabilecek en önemli konulardan olusan uyum egitiminde, hocalar akademik sunumlar ve kendi tecrübeleri olan vaka örnekleriyle katkida bulundu ve merak edilen konulara iliskin bilgilendirme yapti.

Ünye KENT Haber