Ordu Valiliği’nden yapılan bilgilendirmede Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunması amacıyla 3-9 Mart 2025 tarihleri arasında (son bir hafta içerisinde) yürütülen asayiş faaliyetleri kapsamında şu çalışmalar yapıldı.
-Jandarma Asayiş Timleri 45 şüpheli şahsı yakaladı -
Jandarma Asayiş Timleri tarafından 32 bin 792 şahıs ve 30 bin 765 araç sorgusu yaparken, yapılan sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan hakkında arama kararı bulunan 45 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslardan 19’u tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
-Kadınlar Günü’ne özel çalışma -
Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından, kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanarak KADES uygulaması hakkında tanıtım faaliyeti yapıldı, erkeklere Kadına El Kalkamaz Mottosu kapsamında bilgilendirme yapıldı.
Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunması amacıyla 3-9 Mart 2025 tarihleri arasında (son bir hafta içerisinde) yürütülen trafik faaliyetleri kapsamında şu çalışmalar yapıldı.
-Trafik Jandarması Timleri 98 aracı trafikten men etti, 3 araç sürücüsünün sürücü belgesi geri alındı -
Trafik Jandarması Timleri tarafından 13 bin 336 araç ve sürücü kontrol etti, 455 araç sürücüsüne idari para cezası uyguladı, 98 araç trafikten men edildi ve 3 araç sürücüsünün sürücü belgesi geri alındı.
Trafik kazalarının azaltılmasına yönelik, il genelinde eş zamanlı olarak “Kış Lastiği Uygulaması Denetimi”, “Radarla Hız Denetimi”, “Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanımı”, “Standart Dışı Işık Donanımı, Mevzuata Aykırı Işık ve Sis Farı Kullanımı Denetimi” ve “Yolcu Taşımacılığı Yapan Araçlara Yönelik” özel trafik denetimleri icra edildi.
-Jandarmadan narkotik operasyonu -
Narkotik suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında; yapılan operasyonlarda 15 şüpheli şahıs yakalandı, 2 şüpheli şahsa yurtdışı çıkış yasağı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 1 şüpheli şahıs ise tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
Aramalarda 1.012 gr. metamfetamin, 2 gr. sentetik kannabinoid/bonzai, 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 12 gr. kubar esrar ve 11 adet sentetik ecza ele geçirildi.
-Jandarmadan kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele çalışması -
Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında; yapılan operasyonlarda 8 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, 3 şüpheli şahıs kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yapılan aramalarda; 1 adet tarihi obje, 3 adet sahte sürücü belgesi, 4 adet muhtelif kazı malzemesi, 1 adet dedektör ve 1 adet gümrük kaçağı araç ele geçirildi.
Ünye Kent / Haber Merkezi
9311,88%-2,19
39,42% 0,20
45,54% -0,37
4349,15% 1,52
6989,75% 1,74
Ordu
14.06.2025