Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinde karla mücadelesini kontak kapatmadan yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Son yılların fazla kar yağışının yaşandığı Ordu’da sahil bölgeleri de dahil 19 ilçede vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına kontak kapatmadan çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, bir günde 2366 km yolu ulaşıma açtı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri ortalama kar kalınlığının 1 metreyi aştığı il genelinde günlerdir karla mücadelede önemli sınav veriyor, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir yaptığı uyarılara karşı tedbiri elden bırakmıyor.
-Son yılların en şiddetli kar yağışı-
Ordu’da hafta başından itibaren yüksek rakımlı ilçelerde başlayan ve etkisini artırarak hissettiren kar yağışı, uzun yıllar sonra sahil bölgesinde ilçe merkezlerini de etkisi altına aldı. Yüksek rakımlı ilçelerde kar kalınlığı 2 metreye yaklaşırken, ortalama kar kalınlığı da il genelinde 1 metreyi aştı. Tüm ekip ve ekipmanlarını 19 ilçenin hizmetine seferber eden Ordu Büyükşehir Belediyesi gece gündüz demeden karla mücadele çalışması gerçekleştiriyor.
-76 hasta ve 13 cenazeye müdahale edildi -
Kar yağışının olumsuz etkilerini azaltmak için kırsal ve imarlı alanlarda 434 iş makinesi ve 615 personelle çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, sabahın erken saatlerinde başladığı çalışmalarla 2366 km yolu ulaşıma açtı.
Karla mücadele çalışmalarında önceliği hasta ve cenaze hizmetlerine veren ekipler 76 hasta ve 13 cenazeye müdahale etti.
Öte yandan ekipler hastane ve diğer sağlık kuruluşlarının yollarını da açık tutmak adına hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor.
Ünye Kent / Haber Merkezi
10905,00%0,32
40,89% 0,06
47,79% -0,14
4403,74% 0,47
7064,96% 0,12
Niğde
18.08.2025