Ordu’daki Temel Eğitim Okullarına donatım ve başlangıç desteği

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ödenek ve donatım destekleri kapsamında Ordu genelindeki 19 ilçede bulunan 341 temel eğitim okuluna temizlik, kırtasiye ve öğrenci başlangıç desteği sağlandı.

Eğitim 23.01.2026 13:59:00 757 0
Ordu’daki Temel Eğitim Okullarına donatım ve başlangıç desteği

Eğitim kenti Ordu’da, Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik önemli bir destek hayata geçirildi. Bakanlık tarafından ilimize gönderilen ödenekler kapsamında, temel eğitim okullarına temizlik ve kırtasiye malzemeleri ile öğrenci başlangıç desteği sağlandı.

Yapılan planlama doğrultusunda okulların temizlik ihtiyaçları ile kırtasiye gereksinimleri ayrı ayrı belirlenerek dağıtım süreci gerçekleştirildi.

Temizlik malzemeleri kapsamında; sıvı sabun, yüzey temizleyici, ultra kıvamlı çamaşır suyu, cam temizleyici ve fotoselli kâğıt havlu temin edildi. Kırtasiye malzemeleri kapsamında ise A4 kâğıt, millî levha ve bilgisayar desteği sağlandı.

Temin edilen malzemeler, Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı 19 ilçedeki 341 okula ulaştırılarak okullarda daha hijyenik ve düzenli eğitim-öğretim ortamlarının oluşturulmasına katkı sunuldu.

Mesleki eğitime de katkı sağlandı

Öte yandan, temizlik malzemeleri içerisinde yer alan sıvı hijyen grubu ürünlerin temini, Fatsa Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aracılığıyla gerçekleştirildi. Bu uygulama ile hem okulların hijyen ihtiyacı karşılandı hem de mesleki ve teknik eğitim kurumlarının üretim kapasitesi değerlendirilmiş oldu.

1500 yeni öğrenci sırası dağıtıldı

Bakanlık tarafından ilimize gönderilen 1500 adet çiftli yeni öğrenci sırası, yapılan planlama kapsamında tüm okullara dağıtıldı. Gerçekleştirilen bu çalışma ile sınıfların daha düzenli hale getirilmesi ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı ve etkin bir şekilde sürdürülmesi hedeflendi.

Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, eğitim ortamlarına yapılan donatım desteğinin önemine dikkat çekerek, “Eğitim sisteminin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için okullarımızın fiziki koşullarının güncel ve yeterli olması büyük önem taşımaktadır. Bu desteklerle öğrencilerimizin daha nitelikli ortamlarda eğitim almalarını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ünye Kent / Haber Merkezi 

  • Salı 15.7 ° / 7.4 ° false
  • Çarşamba 14.7 ° / 7.4 ° false
  • Perşembe 15.3 ° / 5.9 ° Güneşli
  • BIST 100

    15946,84%-0,34
  • DOLAR

    43,40% 0,12
  • EURO

    51,80% 0,49
  • GRAM ALTIN

    7061,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    11686,98% 0,34

Ordu

27.01.2026

  • İMSAK 06:09
  • GÜNEŞ 07:37
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 15:21
  • AKŞAM 17:45
  • YATSI 19:08
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593