Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Burası sadece yemek yenen bir lokanta olmasından ziyade, aynı zamanda Altınordu’daki dayanışmanın, aynı sofrada buluşmanın, birleşmenin de bir sembolü ve kıymetli bir mekanı olacak” dedi.
Altınordu Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında hizmetlerine yenisini ekledi. İstanbul başta olmak üzere birçok CHP’li belediyenin uygulamaya koyduğu hijyenik yemek sunan sosyal hizmet modeli Kent Lokantası, artık Ordu’da vatandaşlarla buluştu.
Dar gelirli vatandaşların sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyattan yemek yemesi için açılan Altınordu Kent Lokantası, Belediye Hizmet Binasının zemin katında düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.
Hafta içi her gün saat 13.00 ile 16.00 aralığında günlük 500 kişiye hizmet verecek olan Kent Lokantası’nda, 4 çeşit yemek sadece 75 TL karşılığında vatandaşlara sunuluyor. Günün menüsünde su, ayran, çorba, nohutlu pilav ve rosto köfte/püre yer aldı.
-Coşkuyla açıldı -
Kent Lokantası açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek, ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı
Başkan Tepe: İstiyoruz ki aynı sofrada eşitlenelim
Kent Lokantası açılışında konuşan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, yaşama dokunan çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi.
Ordu’nun ilk Kent Lokantasını hizmete açtıklarını belirten Ulaş Tepe, “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı örnek bir uygulama olan Kent Lokantasını Altınordu’muza kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burası sadece yemek yenen bir lokanta olmasından ziyade, aynı zamanda Altınordu’daki dayanışmanın, aynı sofrada buluşmanın, birleşmenin de bir sembolü ve kıymetli bir mekanı olacak. Beslenme en tabii ve doğal ihtiyacımız. İstiyoruz ki; sofrada eşitlenelim. Bizler de belediye olarak buradaki yaptığımız örnek uygulamayla beraber sofraların bereketine bereket kazandırmak istiyoruz. Hemşehrilerimizi burada aynı zamanda en lezzetli yemekleri en uygun fiyata sunmanın heyecanı ve mutluluğunu paylaşıyoruz” dedi.
Milletvekili Torun: Bizde halkın parasını halka harcamak var
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun da, örnek bir hizmetin Altınordu’da vatandaşların hizmetine sunulduğunu kaydederek, “Belediyelerimiz ellerinden geldiğince vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyor. Maalesef bu iktidar, özellikle son seçimden bu yana belediyelerimizi başarısız gösterebilmek için her türlüyü baskıyı uyguluyor. Bizim belediyelerimizin sigorta borçları tahsil ediyor ama bakıyoruz, iktidar belediyelerinde böyle bir şey yok. Bizim belediyelerimiz yoğun bir teftiş içerisinde, en ufak bir eksikliği dahi yargıya taşımaya çalışıyorlar ama iktidara bakıyoruz yok. Onlarda israf var, biz de tasarruf var. Bizde halkın parasını halka harcamak var. Bu anlamda Altınordu’da bunun en iyi örneğini görüyoruz” ifadelerinde bulundu.
Genel Başkan Yardımcısı Demir: Bizim iktidarımızda kent lokantası açmak zorunda kalmayacağız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Kent Lokantası açmaktan mutlu olduklarını, ancak belediyelerin CHP iktidarında Kent Lokantası açmak zorunda kalmayacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Çünkü bizim iktidarımızda herkes 22 yılda ne kadar fakirleşti ise o kadar zenginleşecek ve daha da üstüne koyacağız. Kent Lokantaları, şu an vatandaşlarımızın üzerindeki yükü alma projesidir. Ama bu Kent Lokantaları daimi olmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduktan sonra Kent Lokantaları yerini başka büyük hizmetlere bırakacak. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hem de bir Ordulu olarak başkanımızın ve diğer ilçe başkanlarımızın da yanında olacağız. İstanbul’da, Ankara’da hangi proje varsa, hangi proje güzelse onu ilk buraya getirmek için elimizden geleni yapacağız.”
Protokol, vatandaşlara yemek dağıttı
Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, CHP Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Levent Karlıbel, 2. Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek, açılış kurdelesini kesti.
Ardından protokol heyeti, tezgahın başına geçerek vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştirdi.
Vatandaşlar memnun kaldı
İlk gün Kent Lokantası’nda uygun fiyattan yemek yiyen vatandaşlar, uygulamadan memnun kaldı.
Ünye Kent Haber
Bülten
10888,7%0,32
40,69% 0,06
46,99% -0,17
4398,46% -0,27
7043,28% -0,23
Niğde
05.08.2025