Öz’den çarpıcı açıklamalar: “Savaş bitmedi, mücadele devam ediyor”

Kassam Komutanı Ebu Halil ile İstanbul’da bir araya gelen 20. Dönem Ordu Milletvekili Ünyeli Mustafa Hasan Öz, Filistin’deki son durumu ve kendisine aktarılan çarpıcı bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Aktüel 4.02.2026 17:58:00 152 0
Öz’den çarpıcı açıklamalar: “Savaş bitmedi, mücadele devam ediyor”

Öz, ateşkes görüntüsüne rağmen savaşın sürdüğünü, Batı Şeria’daki durumun Gazze’den daha vahim olduğunu ve mücadelenin çok yönlü olarak devam ettiğini aktardı.

                                     

7 Ekim 2023’te başlayan Aksa Tufanı sürecinden bu yana yaklaşık 2.5 yıldır Filistin davasına destek verdiğini belirten 20. Dönem Ordu Milletvekili, Ünyeli Mustafa Hasan Öz, son olarak Kassam Tugayları komutanlarından Ebu Halil ile İstanbul’da bir araya geldi.

Uzun süredir yardım organizasyonları, bağış kampanyaları ve yardım kuruluşları aracılığıyla Filistin’e destek çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Öz, Hamas yöneticileriyle de sık sık görüşerek sahadaki gelişmeler hakkında bilgi aldığını ve bu bilgileri kamuoyuyla paylaştığını söyledi.

“Türk halkına teşekkür etti, savaşın bitmediğini söyledi”

Mustafa Hasan Öz, Gazze Şeridi’ni yöneten HAMAS’ın (İslami Direniş Hareketi) silahlı kanadı Kassam Tugayları komutanlarından Ebu Halil’in, İstanbul’da Filistin davası destekçileriyle bir araya geldiğini belirtti.

Öz’ün aktardığına göre Ebu Halil, toplantıda Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür ederek, savaşın sona ermediğini ve mücadelenin devam ettiğini ifade etti.

“Batı Şeria’da durum Gazze’den daha vahim”

Öz, Ebu Halil’in özellikle Batı Şeria’daki duruma dikkat çektiğini belirterek, “Orada bir mücahit bir eyleme girişse hemen infaz ediliyor, sonra tüm ailesi, akrabaları, çevresi, evleri hedef alınıyor ve yok ediliyor.” dedi.

Ebu Halil’in konuşmasının başında Filistin yönetimine yönelik eleştirilerde bulunduğunu aktaran Öz, şu sözleri paylaştı:

“Mücahitlerden biri bir eylem hazırlığı yaptığı anda Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas yönetimi haberdar oluyor ve İsrail’e haber veriyor. Filistin Direnişinin faaliyetlerinin engellenmesi sağlanıyor. İslam’a ve direnişe çok uzak olan Abbas ne yazık ki Filistin davasına ihanet eden ve İsrail ile işbirliği yapan bir insandır.”

“Ateşkes var gibi görünüyor ama savaş devam ediyor”

Kassam Tugayları Komutanı Ebu Halil’in direnişe destek verenlere yaptığı açıklamaları aktaran Öz, şu bilgileri paylaştı:

“Şu anda ateşkes var görünüyor ama savaş devam ediyor, saldırılar devam ediyor, ambargo devam ediyor ve direniş devam ediyor. Mücahitler meydanı terk etmiş değillerdir.” Öz’ün aktardığına göre Ebu Halil, ateşkes sürecinde dahi mücahitlerin ailelerini aylarca göremediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Mücahitler ateşkesin ilanından bu güne kadar üç aydır ailelerini üç defa görmüş değillerdir. Onlar tünellerde tahrip olmuş yerleri onarıyor, silah üretimine devam ediyor, halkın arasına girip onları yönetiyor ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyorlar.”

“Casuslukla mücadele sürüyor”

Ebu Halil’in açıklamalarına göre, mücahitler İsrail’in casusluk faaliyetlerine karşı da mücadele ediyor:

“Ayrıca İsrail’in casusluk faaliyetlerine karşı mücadele ediyor, onları yakalıyor ve cezalarını veriyor, dinleme cihazlarının peşine düşüyor ve birçok düşman faaliyetlerine karşı amansız mücadele ediyorlar.”

“Türk halkına teşekkür ediyoruz, onarımlar sürüyor”

Mustafa Hasan Öz, Ebu Halil’in Türk halkına yönelik teşekkür mesajını da, “Biliyorsunuz mal ile cihat, can ile cihattan önce gelir… Sizler maddi destek veriyorsunuz, mal ile cihat ediyorsunuz ve bu destekle bizler cihat ederken ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. O yüzden sizlere çok teşekkür ediyoruz. Elhamdülillah desteklerinizle tünellerdeki onarımlarımızın büyük kısmını tamamladık.” diyerek iletti.

Ebu Halil’in desteklerle tünellerdeki onarımların büyük bölümünün tamamlandığını söylediğini aktaran Öz, yardımların hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

“Mücahitlerin ve ailelerinin hikâyesi çok acıdır”

Öz, Ebu Halil’in ateşkes sonrası yaşanan tabloya ilişkin şu sözleri dile getirdiğini aktardı:

“Tünellerimizden çıkan mücahitlerin çoğu ailelerini bulamadılar, evlerini bulamadılar. Binlerce mücahit eşini kaybetti.”

Yaralıların tedavisi, yeniden evlendirme, istihdam ve haberleşme sistemlerinin onarımı gibi ciddi ihtiyaçlar bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Neslimizin devamı için onları yeniden evlendireceğiz, onlara iş imkanları ayarlayacağız. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Binlerce kötü durumda olan yaralılarımız var. Onları tedavi ettirmek zorundayız. Onlar için tıbbi ihtiyaçlarımız had safhadadır. Bir başka yükümüz daha var; kendi iç haberleşme sistemimiz vardı, onun üzerinden haberleşiyorduk. Sistem tamamen tahrip oldu, onun da onarılması gerekiyor. Etkisiz hale gelen, tahrip olan silahlarımız var, onların da tamir edilmesi gerekiyor. Ayrıca yeniden silah üretmemiz de gerekiyor. Mücahitlerimiz tüm bu ihtiyaçlar ve sıkıntılara rağmen savaşmaya da devam etmektedir.” denildi.

“Gıda yardımlarında kalite düştü”

Öz’ün aktardığına göre Ebu Halil, sivil halka yönelik gıda yardımlarında yaşanan sorunlara da dikkat çekerek, “Dünyanın çeşitli sivil toplum örgütleri gıda yardımı yapmaya çalışıyorlar, onlara müteşekkiriz. Ancak, bu yardımlarda sıkıntılar var. Fazla sayıda insana yardım edelim derken kaliteli gıda göndermez oldular. Sabah, öğle, akşam mercimek yiyor halkımız. Birçok gıda da çöpe dökülecek haldedir. Şu anda pazarlarda et ve sebze bulunabiliyor ama alacak para olması lazım. Bunu dikkate almak lazımdır ve gıda yardımlarının besleyici değerleri olması lazımdır.” dedi.

Hasan Öz, savaşan mücahitlere gıda yardımı yapılmadığını belirten Ebu Halil’in “Ayrıca halka gıda yardımı yapılmaya çalışırken savaşan mücahitlere gıda yardımı yapılmıyor. Hâlbuki savaşan mücahitlerin günde gıdası için 70 bin dolar gideri oluyor. El Kassam’ın bütçesi çok kısıtlı. Silah için harcanması gereken paralar gıdaya gidiyor. Kassam Tugayları kendi ihtiyaçları çok olmasına rağmen sivil halka da gıda yardımı yapmaya çalışıyor. Bu ağır yükün altından dünyada kim kalkabilir bir düşünün.” dediğini aktardı. 

“Silahlarımızı asla bırakmayacağız”

Mustafa Hasan Öz, Ebu Halil’in en net mesajlarından birinin silah bırakmama kararlılığı olduğunu belirterek, “Mücahitlerimizin kesin bir kararı vardır. O da şudur; silahlarımızı asla bırakmayacağız. Çünkü bilinir ki, tecrübe edilen bir şey yeniden tecrübe edilmez. Silahı bırakan yok olur. Savaş durmayacak, devam edecek, hatta halen devam ediyor. Biz çocukluğumuzdan beri asla teslim olmayacağız diye eğitimler alıyoruz. Her evin şehidi var. Böyle bir ortamda kimse silah bırakabilir mi?” dedi.

Ebu Halil’in, İsrail’in savaşı yeniden başlatmak için hazırlık yaptığını söylediğini aktaran Öz, “Barış Konseyi sonunda şunu idrak edecektir; Gazze’de savaş büyüyerek tekrar devam edecektir! İsrail bu süreçte savaşı yeniden başlatmak için hazırlıklar yapıyor. Bu herkesçe bilinen bir gerçektir.  Biz de bu gerçeği bildiğimiz için tünellerimizi onarıyoruz, silah üretmeye devam ediyoruz, komutanlar atamaya devam ediyoruz, toparlanıyoruz ve yeni büyük savaşa hazırlanıyoruz. Bunu çok iyi bilen İsrail gücümüzü toparlamamızı ve artırmamızı istemediği için her gün saldırılarına devam ediyor.” diye konuştu.

“Son hedefleri Pakistan ve Türkiye’dir”

Öz’ün aktardığına göre Ebu Halil, İsrail’in bölgesel hedeflerine ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“Önce şiileri sonra sunnileri yok edeceğiz diyorlar. Son hedefleri de Pakistan ve Türkiye’dir.”

“İsrail yıkılacak” iddiası

Mustafa Hasan Öz, Ebu Halil’in konuşmasını şu sözlerle tamamladığını aktardı:

“Biz şuna inanıyoruz; İsrail bir iki yıl içerisinde yıkılacak ve yok olacaktır. Bu dünyanın da değişimine sebep olacaktır. Tarih ve inancımızın kaynakları gösteriyor ki, dünyada zulümler zirve yaptığı zaman, had safhaya ulaştığı zaman zalimler yok olmuşlardır. 

Normal bir insan aklı için bu açıkladığımız durumu idrak etmek ve kabul etmek zor gelebilir. İsrail’in bu zulmünün zirvesine insanlar şaşırıyor. Ama göreceksiniz bu durumda bizler sonlarının geleceğinin müjdelendiğimize inanıyoruz. Allah bizimledir, zulum elbette son bulacaktır ve yıkılacaktır, zafer inananların olacaktır.”

Ünye Kent / Haber Merkezi 

  • Perşembe 11.2 ° / 2.7 ° false
  • Cuma 11.6 ° / 6.8 ° false
  • Cumartesi 12.3 ° / 6.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    16719,38%0,13
  • DOLAR

    43,51% 0,01
  • EURO

    51,44% 0,18
  • GRAM ALTIN

    6946,39% 0,55
  • Ç. ALTIN

    12008,15% 0,00

Ordu

05.02.2026

  • İMSAK 06:02
  • GÜNEŞ 07:28
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 15:31
  • AKŞAM 17:57
  • YATSI 19:18
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593