Rahim ağzı kanserinde farkındalık!

Rahim ağzı kanserinde farkındalık!

“Ocak Ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı” nedeniyle Ünye Devlet Hastanesi Kanser Birimi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik kapsaminda Halk Egitim Merkezinde kursiyerlere rahim agzi kanserinde erken taninin önemi, belirtileri ve yapilan tarama çalismalari hakkinda bilgi verildi. Ünye’de çesitli okullarda da ögrencilere yönelik farkindalik egitimleri düzenlendi.

Son olarak Ünye Devlet Hastanesi içerisinde stant kurularak Kanser Birimi Hemsiresi Ilknur Saka Tütüncü tarafindan vatandaslara bilgilendirme yapildi.

Hastane içerisinde olusturulan standi hastane idarecileriyle birlikte ziyaret eden Bashekim Op. Dr. Tamer Kutlu yaptigi açiklamada; “Toplum tabanli kanser taramalari içerisinde yer almakta olan ve rahim agzinda gelisen bir kanser türü olan Rahim Agzi Kanserinin tarama yöntemleriyle erken tani alarak hastaliga bagli ölüm oranlarinin büyük oranda azaltilabildigi kanitlanmistir. Bu nedenle Ocak ayi Rahim Agzi Kanser Farkindalik Ayi olarak belirlenmis olup dünyanin birçok ülkesinde hastaliga dikkat çekmek üzere etkinlikler düzenlenmektedir. Ülkemizde de bu farkindalik etkinlikleri düzenlenerek halkimizin bu konuda bilinçlendirilmesi ve tarama programlarina dahil edilmesi hedeflenmistir. “Ocak Ayi Rahim Agzi Kanseri Farkindalik Ayi” kapsaminda Il Saglik Müdürümüz Dr. Mustafa Kasapoglu’nun talimatlari dogrultusunda ilimiz genelinde etkinlikler düzenlenmekte, bu kapsamda Hastanemiz Kanser Birimi tarafindan çesitli çalismalar yapilmaktadir” seklinde konustu.

 

Ünye KENT Haber



Sağlık

Sağlık Haberleri