Ordu’da etkisini artıran sağanak yağışlara karşı Ordu Büyükşehir Belediyesi teyakkuza geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün turuncu kodlu uyarısının ardından harekete geçen ekipler, olası taşkın ve ulaşım sorunlarına karşı sahada aktif olarak görev yapıyor.
Fatsa'da yoğun mesai
Özellikle Perşembe gecesi yoğun yağış alan Fatsa ilçesinde ekipler, yağmurla birlikte yolları kaplayan çamur, taş ve molozları hızla temizleyerek trafiğin güvenli şekilde işlemesini sağladı.
Su taşkınlarının önüne geçmek için yağış öncesinde başlatılan mazgal ve dere yatağı temizliği, yağmur sırasında da devam etti. Riskli geçiş noktaları ve kritik bölgelerde yapılan müdahalelerle olası su baskınlarının önüne geçildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, yalnızca sınırlı sayıda belediyede bulunan yüksek basınçlı kanal temizleme aracı ile dere yatakları, menfez ve yağmur suyu hatlarında temizlik çalışmalarına devam ediyor. Toprak, odun ve taş gibi malzemeleri basınçlı suyla temizleyen araç sayesinde, altyapı sistemlerinde yaşanabilecek tıkanıklıkların önüne geçiliyor.
Tüm birimler koordineli çalışıyor
Fen İşleri, İtfaiye, Zabıta ve OSKİ başta olmak üzere birçok birim koordineli bir şekilde sahada görev yaparken, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda da uyarılar sürüyor.
Ünye Kent / Haber Merkezi
10366,2%-0,04
40,35% 0,24
46,92% 0,49
4349,52% 0,54
6958,85% 0,87
Ordu
20.07.2025