Sağlık turizmi…

Ünye Devlet Hastanesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Ali Coşkun, sağlık turizmi hakkında Ünye’nin yetiştirdiği değerli tıp adamlarından Ürolog Prof. Dr. Ali Ayıldız’la söyleşi yaptı.

Röportaj 29.01.2019 16:16:07 29315 0
Sağlık turizmi…

Ünye Devlet Hastanesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmani Dr. Ali Coskun, saglik turizmi hakkinda Ünye’nin yetistirdigi degerli tip adamlarindan Ürolog Prof. Dr. Ali Ayildiz’la söylesi yapti. Ünye’de saglim turizmine isik tutacak söyleside Ayyildiz, saglik turizminin Ünye’de gelismesi için üzerine düsen bir sey varsa yapmaya hazir oldugunu söyledi.

Iste o röportaj:

Uzm. Dr. Ali COSKUN soruyor,  Prof. Dr. Ali AYYILDIZ cevapliyor:

Ülkemizde Sayin Cumhurbaskanimizin yön vermesiyle baslayan saglik turizmi programina Ünye’nin etkin olarak katilabilmesi için arastirma ve ön fizibilite tadinda bir röportaj:

Uzm. Dr. Ali COSKUN: Bu gün Ünye’mizin gelecegine isik tutabilecek belki de Ünye’nin toptan kaderini degistirebilecek olan tarihi bir röportaja tanik olacaksiniz. Çünkü eger Ünye, Saglik Turizmine Devlet Hastanesi ile katilmayi basarabilirse, buradan Ünye’deki oteller, tüm isletmeler, tüm esnaf ve tabi ki Devlet hastanesi oldukça ciddi bir döviz girdisine sahip olacaktir. Artik klasik Devlet Hastanesi Yöneticiligi kalibindan çikip, uluslararasi saglik turizmine hizmet edebilecek bir düzeyde adeta çok gelismis bir özel hastane portföyüne bürünmelidir. Islemin basarisi için el birligiyle çalismasi gereken Ünye’deki tüm paydaslara bir ön giris yapmak amaciyla bilgi aldigimiz röportaj konugumuz, Ünye’nin yetistirdigi degerli tip adamlarindan Ürolog Prof. Dr. Ali AYYILDIZ. Üroloji dalinda engin bilgisinin yaninda, emekli olduktan sonra bugünkü görevi Londra’da saglik turizmine yön verebilecek bir özel sirketin direktörü. Hiç zaman kaybetmeden röportajimiza basliyoruz. Samimiyetim geregi ve yillarca Ünye Devlet Hastanesi’nde birlikte görev yaptigim bir meslektasim olmasindan dolayi kendisine röportaj esnasinda ‘’Ali abi‘’ diyecegim.

Uzm. Dr. Ali COSKUN: Ali abi, emekli olduktan sonra Londra’da görev yaptiginiz sirketin adi nedir, buradaki göreviniz nedir, sizin ve bagli oldugunuz sirketinizin amaci nedir?

Prof. Dr. Ali AYYILDIZ: Londra’da kendi adima bir sirket kurdum. Türkiye’de yerlesik “Medical in Turkiye’nin koordinatörlügü ve danismanligini yapiyorum. Hedefimiz ilk olarak Londra’da baslamak üzere dünyanin farkli bölgelerinde özellikle baskentlerde “Türk Saglik Merkezi” kurmak. Amacimiz bu organizasyon sayesinde yabanci saglik turistini kendi ülkesinde görmek, degerlendirmek, sorunlarina çözümü için Türkiye’ye transferini saglamak, bu amaçla da; Türkiye’de nerde, ne zaman, kiminle, hangi hastanede, hangi yöntemlerle sorununa çözüm bulacagimizi anlatmak ve sonuçta o hastayi Türkiye’deki saglik sistemiyle bulusturmak, tedavisini yaptirmak ve kendi ülkesine döndügünde de o hastayla irtibat halinde olmak, eger tedavisine devam edilmesi gerekiyorsa buradaki sigorta sirketleriyle de anlasip tedavisine kendi ülkesinde devam etmek, doktoruyla hasta arasinda anlamli bir köprü vaziyetinde olmak.

Uzm. Dr. Ali COSKUN: Ali abi öncelikle sizin böylesine önemli bir görev üstlenmenize Ünye adina çok sevindim. Ardindan hemen karsi konulamaz bir sekilde ‘’ bu durumun Ünye’ye nasil bir muazzam fayda saglayabileceginin fikir üretimlerini beynimde defalarca yaptim. Sizce bu konumunuzdan Ünye nasil yararlanabilir?

Prof. Dr. Ali AYYILDIZ: Ünye Devlet Hastanesi’nin fiziki anlamda yeterliligi gayet iyi. Özel bir de hastanesi var. Devlet hastanesi eger yurtdisindan hasta getirme yetkisi alirsa Ordu ve Samsun havaalanindan rahatlikla hasta transferi saglanabilir. Biz sirket olarak su an Birlesik Krallik, Italya, Mali, Sudan, Fildisi Sahilleri, Gürcistan, Almanya’dan hasta getirmekteyiz.

Uzm. Dr. Ali COSKUN: Ilk aklima gelen Saglik turizmine Ünye Devlet Hastanesi’nin dahil edilmesini saglamak, en azindan belli bölümlerini sistemin içine sokabilmek için bu konuda Saglik Bakanligindan yetki almak, örnegin Ünye Devlet Hastanesi’nde bir Saç ekim merkezi Ünitesini kurmak, buraya özellikle Orta Dogulu turistlerin, hatta Avrupali turistlerin saglik konusunda saç ekimleri taleplerini hastanemizde karsilamak, böylece hem hastanemize hem ülkemize döviz kazandirmak, sehircilik, otelcilik ve sehir esnafi alaninda da Ünye’mize girdi temin edebilmektir. Bu konuda bize yön gösterebilir, bakis açisi, ise baslama noktasi verir misiniz?

Prof. Dr. Ali AYYILDIZ: Saglik turistleri ülkemize en çok; saç ekimi, estetik, metabolik cerrahi, göz ve IVF (tüp bebek) için gelmekte. Diger konularda da örnegin onkolojik tedaviler, organ nakli gibi, tedaviler için de gelmektedirler. Ünye Devlet Hastanesi’ne rahatlikla saç ekimi, göz, estetik tedavi için saglik turisti gelebilir.

Uzm. Dr. Ali COSKUN: Ali abi bu sekilde bizim Ünye Devlet Hastanesi olarak amacimiz belli. Saglik turizmi pastasindan pay alabilmek ve Ünye’nin potansiyelini ülkemiz için maksimum düzeyde kullanabilmek. Sizin bu konuda baskaca önerileriniz neler olur? Baska hangi tip branslari Ünye için ideal bir program olur? Bu konuda nasil bir yol izleyelim?

Prof. Dr. Ali AYYILDIZ: Yukarida söyledigim gibi saç ekimi, göz, estetik basta olmak üzere diger branslarda da ciddi çalisma gerekir.

Uzm. Dr. Ali COSKUN: Bu gün artik, Ünye Devlet Hastanesi 90’li yillarin sonunda birlikte özveriyle görev yaptigimiz fiziki konumundan oldukça farkli bir konumda. Burada inanç olduktan sonra her sey yapilir. Istenirse Koroner anjiografi- stent ünitesinin de oldugu, açik kalp ameliyatlarinin da yapildigi kalp damar cerrahisi ünitesi muazzam olarak kurulabilir ve tüm bölgeye hizmet verebilir. Bu amaç için tek engel ilçe hastanesi olmasi ama böyle bir örnek var. Çorlu Devlet Hastanesi. Neden Karadeniz otobaninin ortasindaki, Iç Anadolu’ya açilan kapi Ünye Devlet Hastanesi ikinci örnek olmasin? Yanik üniteleri, diyabetik ayak bakim üniteleri ve daha onlarcasi hastanemizde kurulabilir. Bu saglik turizmine de hizmet edebilir. Ünye bundan faydalanir. Bu örnekler çogaltilabilir. Biliyoruz ki bizler, bilim ve tip adamlari olarak hem Ünye’mizi hem de ülkemizi çagin ilerisine tasiyacak projeleri bizler planlamali, bürokrasi alt yapisini hazirlamali, siyasi güç de olmasini saglamalidir. Son olarak tavsiyeleriniz neler olur?

Prof. Dr. Ali AYYILDIZ: Bürokrasi, siyasiler ve Ünyeliler birlik olurlarsa yapilmayacak is yoktur. Biz yillarca bunun planlarini yaptik. Ama bir olmak, diri olmak ve inanç sahibi olmak lazim. Üniversitenin hastanesi haline gelirseniz bu adimlar daha da hizlanir kanisindayim. Herkese kolayliklar dilerim. Tasin altina elimi sokmaya hazirim. Sizlerle birlikte üzerime düsen her göreve hazirim. Sevgi ve saygilarimla.


  • Çarşamba 18.9 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.9 ° / 10.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,09
  • EURO

    34,58% -0,61
  • GRAM ALTIN

    2388,51% -1,90
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62

Ordu

01.05.2024

  • İMSAK 03:41
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 21:04
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593