Ahsen Asansör sahibi Isadami Ahmet Çam, Ahsen Asansör’ün faaliyetleri ve asansörde dikkat edilmesi gereken konulara iliskin yaptigi açiklamada, hedeflerinin istihdami arttirmak oldugunu ifade ederek, “Kalite ve güvenlikten ödün vermiyoruz. Sevdiklerinizi güvenle tasiyoruz.” dedi.
Ahsen Asansör sahibi Isadami Ahmet Çam, asansörde dikkat edilmesi gereken hususlara iliskin önemli açiklamalarda bulundu.
Kalite ve güvenlikten ödün vermeden faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Çam, “Sevdiklerinizi güvenle tasiyoruz.” dedi.
Ahmet Çam, gazetemize özel yaptigi açiklamada, Ahsen Asansör olarak hedeflerinin Ünye’de üretime yönelik çalisma yapmak ve istihdami arttirmak oldugunu söyledi.
-“Asansörler tasarlanirken uyulmasi gereken yönetmelik ve standartlar vardir”-
Asansörde uyulmasi gereken standartlar oldugunu ifade eden Çam, her projeye uygun asansör yaptiklarini belirterek, sunlari söyledi:
“Asansörler tasarlanirken uyulmasi gereken yönetmelik ve standartlar vardir. Yeni binalar için asansör projelendirecegimiz zaman Planli Alanlar Imar Yönetmeligi geregi 10 kisilik ve otomatik kapili asansör yapma zorunlulugumuz vardir. Ancak bazi durumlarda bunu 6 kisilik olarak da yapabilmekteyiz. Bu ölçülerdeki temel amaç engelli kullaniminin uygunlugu olmaktadir. Çünkü tekerlekli sandalye kullanan bir engelli birey kendi basina asansör ile istedigi kata ulasabilmesi gerekmektedir. Mevcut binalar için asansör yapilmak istendiginde ise binalarin mimari projelerinde asansör kuyusu varligi ile o tarihlerde belediye tarafindan onaylanmis asansör uygulama ya da asansör projesi olup olmadigina bakilmaktadir. Proje mevcut ise o projeye uygun asansör yapabilmekteyiz. Ancak proje olmayan durumlarda belediye ile de görüsülerek 6 kisilik asansör için uygun asansör kuyusu alani olusturuldugunda bu binalar için asansörler yapabilmekteyiz. Yani asansörün kendisini tasarlamadan önce standartlarin gerekliliklerinin yerine getirilip getirilemediginin kontrol edilmesi gerekmektedir.”
-“Aylik ve yillik periyodik bakim ve muayeneler mutlaka yapilmalidir”-
Asansörlerin mutlaka periyodik bakimlarinin yapilmasi gerektigini vurgulayan Çam, “Asansörlerin Isletme, Bakim ve Periyodik Kontrol Yönetmeligi geregi ayda bir kez bakimlarinin yaptirilmasi, yilda bir kez de periyodik muayenelerinin yaptirilmasi gerekmektedir. Burada bu sorumluluk bina yönetimlerine verilmistir. Aksi takdirde asansörlerin belediye tarafindan kapatilabilmesi yetkisi bulunmaktadir. Asansörlerin bakimlari yetkili montaj ve bakim firmalari tarafindan yapilmasi gerekmektedir. Asansörlerin periyodik muayeneleri yilda bir kez belediyelerin anlasmis oldugu A tipi muayene kuruluslari tarafindan yapilmaktadir. Bu periyodik muayene sonucu eksiklikleri giderilmeyen asansörler belediye tarafindan mühürlenerek kapatilmaktadir.”dedi.
-“Montaj firmalarinin yetki belgesi almasi gerekmektedir”-
Asansör bakimlarinin ayni firma tarafindan yapilmasinin önemli oldugunu ifade eden Çam, sunlari söyledi:
“Asansörleri piyasaya arz edebilmek için montaj firmalarinin yetki belgesi almasi gerekmektedir. Onaylanmis kuruluslardan montaj yetkisi alan firmalar CE standartlarina uygun asansör tasarlayabilirler. Ardindan bakim faaliyetleri için TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi alirlar ve yetkili olarak asansör montaji yapabilirler. Belediye tarafindan tescil edilen asansörler piyasaya arz edilebilirler. Asansörler piyasaya arz edildikten sonra bina yönetimi ile montaj firmasi arasinda aylik bakim sözlesmesi imzalanmalidir. Bu sözlesme ile asansörlerin bakimlari baslatilir ve 3 yil süre ile asansörlerin montaj firmalari tarafindan garanti süresi baslatilir. Bu garantinin devam edebilmesi için asansörün bakimlarinin aksatilmamasi ve o firmadan baska firmanin asansörlere bakim yapmamasi gerekmektedir. Yillik muayene zamani gelen asansörlerin kontrol sonucu eksiklikleri olabilmektedir. Bunlar kusur derecesine göre kirmizi, sari, mavi ve yesil etiket olmak üzere siniflandirilir. Kirmizi etiketli asansörlerin 2 ay, sari etiketli asansörlerin 4 ay içerisinde eksikleri giderilmelidir. Mavi etiketli asansörlerin hafif kusurlu olarak degerlendirilir, 48 ay eksiklerin giderilme süresi vardir ve bir sonraki muayeneye kadar kullanilmasina devam edilebilir. Yesil etiketli asansörlerin ise bir sonraki muayeneye kadar kullanilmasinda bir engel bulunmamaktadir. Ancak kirmizi ve sari etiketli asansörlerin eksikleri giderilmedigi takdirde belediye tarafindan mühürlenebilmektedir.”
-“En önemli amacimiz Ünye’ye hizmet etmek”-
Amaçlarinin Ünye’nin yerli firmasi olarak Ünye’ye hizmet etmek oldugunu belirten Ahmet Çam, 2016 yilinda faaliyetlere basladiklarini ifade ederek, söyle konustu:
“Ahsen Asansör fikri 2012 yilinda ilçemizin gelisen insaat sektörü ile Ünye merkezli firmalara ihtiyaç olmasi sebebiyle ortaya çikmistir ancak bizim için uygun sartlar olustugunda 2016 yilinin baslarinda resmi olarak kurulmustur. Bu nedenle en önemli amacimiz da Ünye’ye hizmet etmek olmustur. Isimizde teknik servis hizmetinin önemli bir yer tutmasi nedeniyle Ünye disindan montaji yapilmis asansörlerde bu hizmetin saglanmasi yavas olmaktadir. Ancak bizler asansörlerimize olabildigince hizli bu hizmeti saglayabilmemiz sebebi ile ilçemizde önemli bir konuma gelebilmis durumdayiz. Bizle beraber mevcut baska firmalar da var olmasi ile birlikte Ünye için olumlu bir durumdur ve olusan rekabet ortami isimizdeki kaliteyi arttirmaktadir. Böylece halkimizin da daha kaliteli ve daha güvenli asansörler kullanmasini saglamaktayiz.”
-“ Kalite ve güvenlikten ödün vermiyoruz. Sevdiklerinizi güvenle tasiyoruz”-
Montaj agirlikli çalistiklarini ifade eden Çam, “Ahsen Asansör olarak öncelikle montaj agirlikli çalismaktayiz. Ancak mevcut binalardaki asansörlere de bakim-ariza hizmeti vermekteyiz. Bunun için asansörlere Durum Tespit Raporu düzenleyerek bu hizmete baslayacagimizda asansörlerin durumunu bina yönetimi ile birlikte kayit altinda almaktayiz. Aksi takdirde Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanligi’nin piyasa gözetimi ve denetimi kontrollerinde asansörlerde görülen kusurlar ile ilgili yaptirimlar uygulanabilmektedir. Bu nedenle böyle bir yaptirimla karsilasmamak için durum tespitini iyi yaparak hizmeti bu sekilde saglayabilmekteyiz. Ancak asansörlerdeki olumsuz durumlari gidermemiz istenmezse biz de bakim hizmetini saglayamamaktayiz. Kalite ve güvenlikten ödün vermiyoruz. Sevdiklerinizi güvenle tasiyoruz.” diye konustu.
-“En nihai hedefimiz imalat”-
Kalitesiyle öne çikan bir kurum olmak istediklerini belirten Ahsen Asansör sahibi Isadami Ahmet Çam, hedeflerinin imalat oldugunu ifade ederek, sunlari söyledi:
“Ahsen Asansör olarak öncelikli hedefimiz mevcut personel sayimizi arttirip Ünye ve civar ilçelerimizde kalitesiyle öne çikan bir kurum olmak. Bu sebeple de mevcut ekibimizi genç ve dinamik arkadaslar ile olusturduk. Ardindan halkimizin daha kaliteli hizmet anlayisi ile asansörlerini kullanabilmeleri ve güvenli bir hizmet alabilmeleri için bakim-ariza ekiplerimizi arttirmak istiyoruz ve en nihai hedefimiz ise imalat. Asansör birçok komponentten bir araya gelmektedir. Bizler de bu ürünler arasindan imalatini yapabilecegimiz örnegin kabin, buton gibi malzemelerimizi de kendimiz üretmek istemekteyiz. Bu sayede hem bir üretim saglayabiliriz hem de öncelikli hedefimiz olan istihdami arttirma imkânimizi da gerçeklestirebiliriz. Bunun için çalismalarimiz devam da etmektedir.”
Ünye KENT Haber
9311,88%-2,19
39,42% 0,20
45,54% -0,37
4349,15% 1,52
6989,75% 1,74
Ordu
14.06.2025