Şimdi ne cesaret geldi!

Ünye Belediye Başkanı ve Adayı Hüseyin Tavlı, İYİ Parti adayı Ahmet Arpacıoğlu’nun 2014 yılında isminin açıklanmaması nedeniyle belediye malına sahip çıkmamakla eleştirdi.

Siyaset 20.03.2024 18:08:00 2581 0
Şimdi ne cesaret geldi!

“Ünye Belediyesindeki işleri son güne kadar takip etseydi, bugün birçok şey Ünye Belediyesi’nin olacaktı.” diyen Tavlı, “Şimdi ne cesaret geldi, maşallah! Her şeyi millet unuttu mu zannediliyor? Milletimiz unutmaz.” dedi.  

Ünye Belediye Başkanı ve AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı, Oney Flash FM’de Ünye Kent Gazetesi ve Şahane Radyo İmtiyaz Sahibi Gazeteci Ali Öztürk ve Oney Flash FM İmtiyaz sahibi Hakan Korkmaz’ın sunumuyla “Bir Konu Bir Konuk” programına konuk oldu.  

Emlak belediyeciliği suçlaması…

Programda Öztürk’ün; “Başkanım, Arpacıoğlu’nun sürekli bir söylemi var. Diyor ki, bizden sonraki belediye başkanları Emlak Belediyeciliği yaptı. Bizim yaptıklarımızın sadece bakım ve onarımını yapsalardı yeterdi. Siz gerçekten emlak belediyeciliği mi yapıyorsunuz ?” sorusuna Tavlı, şöyle cevap verdi;

Alınan her emlak bir ihtiyacın karşılığı olarak alındı, belediyenin mülkü yapıldı

“Hammadde ocağı lazım. Beton santrali ve konkasör kurmak lazım. Ne yapalım almayalım mı o yeri? Ünye Cumhuriyet Meydanı, Karadeniz’de büyüklük, işlevsellik açsından en büyük meydan diye övüneceksiniz. Yanındaki tarihi hamam metruk vaziyette duracak, görsel kirlilik yapacak. O tarihi eseri kurtarıp turizme kazandıracak bir hamleniz olmayacak mı, burayı almayacak mısınız? Tarihi su değirmenleri bizim kültürümüzün çok önemli bir değeri. Yok olmaya doğru sürüklenip gidiyorlar maalesef. Cevizdere’deki Tarihi Aloğlu Değirmeni, üç taşlı bir değirmenimiz. Üç taşlı değirmeni tarihe ışık tutsun, geçmişe ışık tutsun, çocuklarımız mısır unu nasıl elde ediliyor ve mısır ekmeği nasıl yapılıyor? Öğrenmesin, geçmiş kültürümüzden haberdar edilmesinler mi? Biz ne yapalım? Aloğlu Değirmenini almasa mıydık? Kültür Merkezi’nin yanında metruk bir şekilde olan orada görsel anlamda çirkinlik yaratan o ucube binayı kamulaştırmasa mıydık? Kısacası alınan her emlak bir ihtiyacın karşılığı olarak, şehrimizin değerine değer katmak üzere alındı, belediyenin mülkü yapıldı. Bunun neresi yanlış?  

Belediyenin malına sahip çıkılmadı, elinden gitti, bu ne olacak?

Ben bunu bu zamana kadar demedim. 2014 yılında aday açıklandığında kendisinin aday olamadığı dönemde, Ünye Belediyesindeki işleri son güne kadar takip etseydi, bugün bir çok şey Ünye Belediyesi’nin olacaktı. Bunları söylesinler öncelikle. Ben bir şey yapmadım derken, giderken yaptığınız bu iş ne olacak? Nereye koyacaksınız? Eğer takip edilse, gerekli çalışmalar yapılabilseydi bugün elimizde olmayan bir çok yer, mekan, park, bahçe Ünye Belediyesi’nin mülkiyeti olarak elinde kalabilirdi. O dönemde belediyeyi başkan yardımcısına bırakarak kendisi tamamen ortadan kaybolmuştu. Şimdi ne cesaret geldi, maşallah! Her şeyi millet unuttu mu zannediliyor. Bütün her işte, her konuda milletin ferasetini de güvendiğimi özellikle belirtmek istiyorum. Milletimiz unutmaz.”

 


  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Ordu

27.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:31
  • İKİNDİ 16:20
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:58
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593