TARİHİN SAKLADIĞI SIRLAR* 71 Yılbaşı kutlamalarına karşı çıkarılan Mekke’nin Fethi Nedir, Mekke ne zaman fethedildi?

İslam dininin böyle zorlama ve uydurmalara ihtiyacı yoktur. Mekke’nin Fethini kutlayan bizden başka ülke yoktur. Mekkeliler bile kutlamıyor, da bize ne oluyor?

Araştırma 7.01.2019 08:45:38 4962 0
TARİHİN SAKLADIĞI SIRLAR* 71 Yılbaşı kutlamalarına karşı çıkarılan  Mekke’nin Fethi  Nedir, Mekke ne zaman fethedildi?

Bu Mekke’nin Fethi’ de nereden çikti diyeceksiniz?

Son yillarda bazi çevrelerin Mekke’nin Fethini tarihini bilinçli olarak degistirip yeni yil kutlamalarina karsi alternatif olsun diye 31 Aralik yilbasina uydurdular.

Oysa 31 Aralik tarihini gösteren hiçbir kaynak yoktur. Mekken’nin Fethi’nin dogru tarihi bütün kaynaklarda 11 Ocak 630 yilidir

Mekke’ Fethini bizden baska hiçbir Islam ülkesinde kutlanmamaktadir. Hatta Mekke’de bile böyle bir kutlama yoktur.

 

Ülkemizde son yillarda Mekke’nin fetih tarihi 11 gün önceye çekilerek 31 Aralikta kutlanmaya baslandi.  Oysa Mekke’nin fethi, pek çok tarihçinin birlestigi  11 Ocak 630’da fethedilmistir..

 Yilbasi kutlanmasin diye bu güne dini bir anlam vermek veya insanlari yilbasi kutlamalarindan uzaklastirmak maksadiyla böyle bir sey uydurulmustur.

 

Mekke’nin Fethi Islam tarihinde önemli bir olaydir.  31 Aralik oldugunu gösterir hiçbir bilgi yoktur.

 

Hz. Muhammed, Hicret'in 8 ci yili, Ramazan ayinin 10 cu günü, on bin  kisilik bir ordu ile Medine'den çikti (1 Ocak 630). 20 Ramazan'da (11 Ocak 630 da Fetih Suresi'ni okuyarak Mekke'ye girdi.

Mekke'ye girer girmez genel af ilan edildigini bildirdi ve kimseye dokunulmayacagini ilan etti. Ardindan içerisinde 360 put bulunan Kâbe'ye yöneldi, Isra Suresi'nin 81ci ayetini okuyarak putlari birer birer devirdi. Daha sonra da beraberindeki Müslümanlarla Kabe'yi tavaf etti.

 

 

Yilbasina Alternatif olsun diye yapildi

Yilbasinda insanlar yeni yila geçisi kutlamaktadirlar.  Amaç eglencedir. Her türlü sosyal olayin belirli  grubu rahatsiz ettigi gibi bu da birilerini her yil rahatsiz eder.

Insanlarin bu masum eglenceleri ile ugrasacaginiza tecavüze ugrayan çocuklarla, kadinlarla ilgilenin, okullarda bilim insani yetistirin, açliklarla ve issizlerle, çocuk gelinlerle sokaklarda öldürülen kadinlarla ilgilenin.

Kisitli eglence imkani olan yilbasi gecesinde çoluk çocuk mutlu olmak isteyen insanlarin eglencesine karismayin. 

Islam’da dayatma ve zorlama yoktur. Herkes hesabini gün geldiginde Allaha verir, kimsenin Allah ve peygamber adina kural ve yasak koyma yetkisi yoktur. Eger Hz. Muhammet bunun kutlanmasini isteseydi ümmetine emrederdi, kaldi ki sonraki yillarda kendi bile kutlamamistir, bize ne oluyor?

Siz elinizden geliyorsa dini sevdirmek için daha hümanist ve insancil, daha akilci yollar bulmaya çailisin böyle tarihi degistirerek ve onu da saklayip gizleyerek Islam dinine iyilik yapmis olmazsiniz.

Bize ne Mekke’den onlar bile kutlamiyorken bize ne oluyor?

Araplar Istanbul'un fethini kutluyor mu?

Hiçbir Islam ülkesinin böyle bir günden haberi yoktur,  Bu durum cahilligin ortaya çikardigi bir komedidir. Akillari sira yil basina karsi bir  bayram uyduruyorlar.

 

Simdi hani ispati nerde diyecekler.

Hicrî takvimi milâdî takvime çeviren on-line takvim çevirme kilavuzunda hicri takvime göre 20 Ramazan 8 yazip miladi takvime çevirdiginizde karsiniza 11 Ocak 630 tarihi çikiyor.

Besiktas müftülügünün resmi sitesinde Mekke’nin Fethi 11Ocak yaziyor. (Bu bilgi son günlerde siteden kaldirilmistir biz eski linkini bulduk buradan bakabilirsiniz.

https://web.archive.org/web/20160304114615/http://www.besiktasmuftulugu.gov.tr/?&Bid=261886

 

Hz Muhammet ve arkadaslari

Mekke’nin fethi’ni kutladilar mi?

Tarihi kaynaklar: Mekke’nin Fethini Hz. Muhammet ve arkadaslari daha sonraki yillarda  kutlamamis ve  Mekke’nin Fetih gününe hiçbir dini anlam yüklememisler, ne gecesinde ne gündüzünde bu güne atfedilen özel bir kutlama emretmemislerdir.. Bu sonraki nesil döneminde de görülmemistir, der

Islam aleminde bizden baska hiç bir Müslüman ülkede  Mekke’nin fethi diye bir kutlama yok çünkü bizden baska Mekke’nin 31 Aralik’ta fethedildigini bilen bir ülke yok.

 

 

31 Aralik Uydurmasi

'Mekke'nin Fethi Islam tarihinin en önemli olaylarindan biridir.

Bu bakimdan Müslümanlarin bu önemli tarihi olayi hatirlamalari, hatta kutlamalari son derece dogaldir.

Buraya kadar her sey normal, anormallik bu günün Türkiye'deki kutlamalarindadir. Çünkü ülkemizde son yillarda Mekke'nin fetih tarihi birileri tarafindan 10 gün önceye çekilerek 31 Aralik ta kutlanmaya baslanmistir.

Islam dinine, Kuran'a, Hz. Muhammed'in anisina saygisizlik ederek bu tarihi çarpitmalari maalesef ülkemizin aydin din bilginleri, yazarlari ve basini tarafindan da görmezden gelinmekte, gerçek gizlenmektedir.

Ancak Kuran'da Bakara Suresi 42 ci ayetinde denildigi gibi 'Hakki ve gerçegi gizlemek küfürdür'. (Bakara, 42). Yine ayni surede

“Bildiginiz halde dogruyu yalanla karistirip gerçegi gizlemeyin' denmektedir. Kaynak: Mustafa Öncü

 

Diyanet sitesinde geçmis yillarda Mekke’nin Fethi 11 Oca olarak gösterilirken bugün kaldirilmistir. Bu sayfa kimler tarafindan ne amaçla kaldirilmistir. Diyanetin yeni sitesinde bu bilgi niçin artik bulunmamaktadir.

Bu bilgi Besiktas Müftülügü sayfasinda da ayni sekilde kaldirilmistir.

Türk Diyanet Vakfinin hazirlamis oldugu “Islam Ansiklopedisi”nde tarih 11 Ocak 630 olarak verilmekteyken yeniden hazirlanan bölümde bu konuda ihtilaf oldugu bilgisine de yer verilmistir..

Milli Egitim Bakanligi’nin Imam Hatiplerde okutulan “Hz. Muhammed!in Hayati asli eserde Mekke’nin Fethi için 1 Ocak degil , 11 Ocak Tarihi zikredilmektedir. Kaynak Fetih Medya:

 

Mekke’nin Fethi  

Mekke’de kutlaniyor mu?

Mekke’de böyle bir kutlama yok… Osmanli devrinde, Selçuklu devrinde de yok böyle bir kutlama, Islam Tarihinde de yok. Kaynak: Oda tv.com

 

Iste Belgeleri

1-Diyanet Isleri eski Baskani Mehmet Görmez’in zamaninda çikmis ‘Islam’a Giris-Temel Esaslar’  (2. Baski, 2008) kitabinda ‘Islâmiyet’in Dogusu ve Yayilisi’ baslikli 2’nci bölümde yer alan (s. 72) su bilgi yer almistir: ‘”Hz.  Peygamber 13 Ramazan 8 (4 Ocak 630) tarihinde Mekke’yi fethetmek  üzere 10.000 kisiyle yola çikti, bir hafta sonra da Mekke’nin Fethi gerçeklestirildi.”

 

2-Türk Diyanet Vakfi Islâm Ansiklopedisi’nin Mekke maddesinden:

“Hz. Peygamber, ordusuyla 13 Ramazan 8’de (4 Ocak 630) Medine’den çikti. Mekke’ye hangi tarihte girdigi konusunda farkli rivayetler bulunmakla birlikte fethin 20 Ramazan 8’de (11 Ocak 630) gerçeklestigi genel olarak kabul edilmektedir.”

3- Takvim çevirme kilavuzuna göre Mekke'nin fethi 11 Ocak 630 dur

4- Diyanetin resmi sitesinde Mekke'nin fethi 11 Ocak 630  idi.( Bu

 tarih kaldirilmis yerine tartismalidir yazilmistir.)

5-Milli Egitim Bakanligi'nin imam hatip Ortaokullarinda okuttugu “Hz Muhammed’in Hayati” kitabinda Mekke'nin fethi 11 Ocak 630 dur.

6-Milli Egitim Bakanligi'nin Orta ögretimde okuttugu “Hz Muhammed'in Hayati” adli ders kitabinda Mekke'nin fethi 11 Ocak 630dur.

7- Bütün Islami sitelerde Mekke'nin fethi 11 Ocak 630dur.

8- Tüm yabanci sitelerde Mekke'nin fethi 11 Ocak 630 dur.

9-Besiktas müftülügünün resmi sitesinde 11 Ocak 630 dur, bu bilgi siteden kaldirilmistir.

10- Milli Egitim bakanliginin Orta ögretim de Hz. Muhammed'in hayati adli ders kitabinda Mekke'nin fethi 11 Ocak 630 dur.

11Yabanci kaynaklarda Richard A. Gabriel'in Muhammad: Islam's First Great General kitabinda Mekke'nin fethi 11 Ocak 630 olarak geçmektedir

 

Bizim, alternatif olarak farkli kutlama sekilleri üretmeye ihtiyacimiz yoktur. Onlar yilbasi kutlarsa, biz de Mekke'nin fethini kutlariz düsüncesi Islam'da yoktur.

Niyet iyi olsa da, bu uygulamalar dine yeni kurallar ekleyip inananlarin aklini bulandirmaktan baska bir ise yaramaz.

Mekke'nin Fethi, Yilbasina Alternatif Degildir

Sadece yilbasi kutlamalarina alternatif olsun diye böyle bir organizasyonu her sene inat eder gibi 31 Aralik'a denk getirmek, yanlis zamanda kutlamak ve insanlari yanlis bilgilendirmek ve dayatmak hem etik degil, hem de günahtir. Birakin herkes ne isterse yapsin, hesabini kendi verecektir.

 

BAKARA-256: ci ayet: Dinde zorlama yoktur. Allah, hakkiyla isitendir, hakkiyla bilendir

Bakara Suresi 42 ci ayet 'Hakki ve gerçegi gizlemek küfürdür'. “Bildiginiz halde dogruyu yalanla karistirip gerçegi gizlemeyin'

 

 

 


  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.2 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.8 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Ordu

05.05.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:10
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593