Tavlı, “Ünye Çimento kurnazlık yapıyor”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, uyum içinde çalışmaya gayret gösterdikleri OYAK Ünye Çimento’dan aynı gayreti görmediklerini belirterek, “Çok ince kurnazlıklar yapıyorlar. Bizim de bunları yuttuğumuzu sanıyorlar” diye serzeni

GÜNDEM 23.04.2024 09:00:00 975 0
Tavlı, “Ünye Çimento kurnazlık yapıyor”

OYAK Ünye Çimento’nun şehrin değerlerinden istifade ederek ciddi anlamda ekonomik olarak zenginleştiğini vurgulayan Tavlı, “Maalesef şehrimize hizmet ve destek noktasında aynı iradeyi göstermediğine şahit olduk.” diyerek eleştirdi. 

5 yıllık süre içerisinde bir gün bile para ödenmesi konusunda endişeleri olmasın diye veresiye çimento talep etmediklerini vurgulayan Başkan Tavlı, “Paramızı yatırmamıza rağmen bize bahaneler üreterek zam geldikten sonra tarafımıza çimento tedariki sağlıyorlar. Bu da çok etik bir durum değil.” dedi. 

Tavlı, bu şekilde devam ettikleri takdirde Ünye Çimento’da bir torba dahi çimento almayacaklarını ve OYAK Ünye Çimento’yu protesto edeceklerini açıklayarak ilgili yerlere seslendi. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 31 Mart seçimlerinin ardından göreve seçilen Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. 

Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıya, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, MHP Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu da katıldı. 

Başkan Tavlı, Ünye’de hizmet üretiminde artış olacak bir dönemin başlayacağını, Türkiye Yüzyılı Belediyeciliğinden Ünye’nin de en güzel şekilde faydalanacağını söyledi. 

Toplantıda konuşmasında muhtarların en yakın mesai arkadaşları olduğunu vurgulayan Hüseyin Tavlı, “Muhtarlarımızla hep birlikte köylerimizin yol ve su sorunu başta olmak üzere her sorunu ile yakından ilgilendik. Görev süremiz boyunca hiçbir şaibeye bulaşmadan bu hizmetlerin yürütülmesinde biz de nefer olarak çalıştık ve gayret gösterdik. Daha önce birlikte yol yürüdüğümüz, ancak 31 Mart seçimlerinde yeniden göreve seçilemeyen arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyor, 31 Mart seçimlerinde göreve seçilerek mahallesine hizmet edecek arkadaşlarımızı da tebrik ederek başarılar diliyorum. Bizim tek derdimiz milletimize hizmet etmektir. Bunu da el birliğiyle muhtarlarımızla gönül gönüle vererek gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Seçim sürecinde çalışmalarımız devam etti”

Başkan Tavlı, seçim sürecinde hizmetlerin aralıksız devam ettiğini belirterek, “Normalde seçimden sonra hizmetler konuşulmaya başlar. Ancak biz seçim sürecinde de tüm hizmetlerimize devam ettik. Ayrıca seçim sürecinde mahallelerimizin diğer eksikliklerini de yerinde görerek gerekli planlamaları yaptık. Bize 2005 yılından bu yana verilen her görevde seçim öncesi çalışma aşkımız ne ise seçimden sonra da öyle olmuştur.” ifadelerini kullandı. 

-Başkan Tavlı’dan Ünye Çimento’ya serzeniş -

Başkan Tavlı, Ünye’de vatandaşların yol sorununun çözümü için beton yol üretimine önem verdiklerini, bu konuda OYAK Ünye Çimento A.Ş’den yeteri kadar destek göremediklerini ifade etti. 

Ünye’nin değerlerinden istifade eden OYAK Ünye Çimento’nun Ünye’ye hizmet ve destek noktasında aynı iradeyi göstermediğini vurgulayarak serzenişte bulunan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, şunları söyledi:

“Biz bu zamana kadar OYAK Ünye Çimento ile hemşehrilerimizle beraber uyum içerinde şehrimize hizmet etme noktasında gayret gösterdik. Ancak bu zamana kadar Ünye Çimento’dan da bu gayreti göremedik. Biz her ne kadar barış içerisinde çalışma gayretinde olduysak da maalesef onlardan Ünye’miz adına aynı nezaketi göremedik. 

-“Şehrimizin değerlerinden istifade eden, ekonomik olarak zenginleşen Ünye Çimento, şehrimize hizmet ve destek noktasında aynı iradeyi göstermedi”-

Şehrimizin değerlerinden istifade eden, ciddi anlamda ekonomik olarak zenginleşen OYAK Ünye Çimento A.Ş., maalesef şehrimize hizmet ve destek noktasında aynı iradeyi göstermediğine şahit olduk. 

-“Çok ince kurnazlıklar yapıyorlar” -

Çok ince kurnazlıklar yapıyorlar. Bizim de bunları yuttuğumuzu sanıyorlar. 

5 yıllık süre içerisinde bir ay, bir gün bile para ödenmesi konusunda endişeleri olmasın diye veresiye çimento talep etmedik. ‘En uygun kime çimento veriyorsanız, bu aziz millete hizmet için bize de aynı fiyattan çimento verin’ diyerek talepte bulunuyoruz. Paramızı yatırmamıza rağmen bize bahaneler üreterek zam geldikten sonra tarafımıza çimento tedariki sağlıyorlar. Bu da çok etik bir durum değil. 

-“Ünye Çimento’yu protesto edeceğiz” -

Bu şekilde devam ettikleri takdirde oradan bir torba dahi çimento almayacağız ve hizmetlerimizi farklı yerlerden temin edeceğimiz çimento ile sürdüreceğiz. Bu durumda da OYAK Ünye Çimento’yu protesto edeceğimizi belirtmek istiyorum.” 

“Ünye’nin sorunlarını Büyükşehirle birlikte çözüyoruz”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı,  son olarak Ünye’nin sorunlarını Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte istişare içinde çözeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“2019 yılından itibaren Büyükşehir Belediyemizle birlikte Ünye’mize hizmet etmeye başladık. Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu’nun mimarı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile beraber şehrin sorunlarının çözümü noktasında mesafe kat etmiştik. En önemli ve kronikleşmiş sorunlar başta olmak üzere birçok konuda birlikte gösterdiğimiz irade neticesinde sorunları çözüme kavuşturduk. Yeni dönemde de bu hizmet anlayışımız devam edecek ve Ünye’miz için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Programda AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, MHP Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu ve Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan da konuşma yaparak yeni dönemde seçilen muhtarlar ve belediye meclis üyelerini tebrik ettiler. 

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Ünye KENT Haber 

 

 


  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.2 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54

Ordu

04.05.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:08
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593