Yapılan başvuruların potansiyel yatırım tutarı toplam 38,5 milyar TL olup, söz konusu projelerin hayata geçmesi durumunda bölgede 5.556 kişilik ilave istihdam yaratılması bekleniyor.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 172. Yönetim Kurulu Toplantısı Ordu’da yapıldı. Anemon Otel’de, Ordu Valisi ve DOKA Dönem Başkanı Muammer Erol’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı, bölgenin kalkınma hedefleri, yeni dönem yatırım konuları ve mavi ekonomi odaklı projelerin masaya yatırılmasıyla dikkat çekti.
-94 başvuruyla bölge Türkiye’de birinci-
Ordu Valisi ve DOKA Dönem Başkanı Muammer Erol, “30 Eylül 2025 tarihinde tamamlanan başvuru döneminde Bölgemiz toplamda 94 ön başvuruyla ülke genelinde birinci sırada yer almıştır. Bu kapsamda başvuru sürecinde desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu üyelerimize ve sektör temsilcilerimize ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
-38,5 milyar TL yatırım, 5.556 kişilik istihdam beklentisi -
Erol, ilerleyen süreçte değerlendirilecek yatırım alanlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Toplantıda, Yerel Kalkınma Hamlesi Programının önümüzdeki dönemde yatırım konularına dair öneriler görüşülecektir. Toplantı gündemimizin devamında, bölgemizin Mavi Ekonomi konusunda mevcut durumu ve ajansınızın Balık İşleme Atıklarından Protein Hidrolizatı/Kolajen Üretimi Fizibilitesi, Karadeniz Bölgesi Yat Turizmi Potansiyeli, Bölgemizde Deniz ve Su Sporlarının Geliştirilmesi ve Mavi Bayrak Plaj Fizibiliteleri konularında planladığı çalışmalar hakkında bilgi verilecektir. Yapılan başvuruların potansiyel yatırım tutarı toplam 38,5 milyar TL olup, söz konusu projelerin hayata geçmesi durumunda bölgede 5.556 kişilik ilave istihdam yaratılması beklenmektedir.
52 tanıtım etkinliği – 4 bini aşkın bilgilendirme yanıtı
Ajansımızın Yerel Kalkınma Hamlesi Programına yönelik tanıtım çalışmaları kapsamında 52 tanıtım/bilgilendirme etkinliği gerçekleştirilmiş, bu etkinliklere 1192 kişi katılmıştır. Ayrıca, bilgilendirme ve teknik destek sağlama amacıyla 286 firma, kurum ziyareti, 936 telefon görüşmesi ve yaklaşık 3.000 adet e-posta iletimi yanıtlanması ile bölgeden ve bölge dışından potansiyel yatırımcıların programa erişimi etkin şekilde sağlanmıştır.
2026 yatırım başlıkları belirlenecek
Toplantıda, programın yeni dönem strateji başlıklarının da değerlendirileceği açıklanarak, şunlar kaydedildi:
“Yerel Kalkınma Hamlesi Programı Yeni Dönem Yatırım Konuları Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında 2026 yılında bölge illerimizde desteklenecek yatırım konularına dair öneriler görüşülecektir. Son olarak, Ajansımızın cari döneme dair idari mali işlerine dair hususlar görüşülerek Yönetim Kurulu üyelerimizin dilek, temenni ve değerlendirmelerinin ardından toplantımız sona erecektir. Her birinize katılımlarınız için şükranlarımı sunuyor, ajansımızın 172. Yönetim Kurulu Toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Geniş katılımlı toplantıda bölge valileri, ticaret odaları ve belediye başkanları yer aldı. Toplantıya Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Gümüşhana Valisi Aydın Baruş, Ordu Valisi Muammer Erol, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Eşref Balki, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay katıldı.
Ünye Kent / Haber Merkezi
10918,50%-1,07
42,51% 0,06
49,56% 0,00
5760,43% 0,14
9299,63% 0,00
Ordu
05.12.2025