METİN TAMTÜRK


“3 Bana, 1 Sana”


“Davaro” filminde ganimetlerin paylasilmasi sahnesini hatirlayanlar olacaktir. Memo (Kemal Sunal) ile Sülo (Sener Sen) arasinda “3 bana, 1 sana” seklindeki paylasim Sülo’nun –bu ne biçim ülesme ben Bekir agaya sikayet edecegim- demesi üzerine “2 sana, 2 bana” diye sulh saglaniyordu. Biz Ünye’lilerin derdini anlatacagi bir Bekir agasi olmadigi için siz derdinizi Marco pasaya anlatin diyorlar! Ben kendimi bildim bileli ilden bize hep “3 bana, 1 sana” dendi. 1 dediysem o da biz istedigimiz için. Yoksa onu bile reva görmezler.

 

Cografya kaderdir derler ya…Ünye olarak biz artik ilçe olmanin cezasini, hadi daha hafif ifade ile hizmetlerden daha az yararlanmayi istemiyoruz. Hele hele adi büyüksehir olduktan sonra bunun sadece isimde kalmadan büyüksehir olmanin adi gibi büyük imkanlardan faydalanmak, Ordu il nüfusunun %20’sine tekabül eden en büyük ilçesinin hakkidir diye düsünüyorum. Yanlis anlasilmasin fazlasini degil, imtiyaz hiç degil, esit muamele görmek istiyoruz. Ilden dagitilan ramazan yardim kolilerinden tutun da yapilan genel yatirimlara kadar birçok kalemde önce il, sonrasina bakariz düsüncesi için söylenecek çok sey var da ben bir spor insani olarak kendi penceremden bakacagim.

 

Ordu Büyüksehir Belediye’sinin bugünlerde amatör spor kulüplerine yapmayi planladigi esit sekildeki maddi yardimlar “büyük” ilimizdeki bazi çevreleri rahatsiz etmis olacak ki bir ayi askin biz zamandir bekletiliyor. Dogru ve adil bir planlama ile il ve ilçe ayrimi yapilmadan her kulübün katildigi lig ve yapacagi maç sayisi hesaplanarak kulüplerimize bu salgin dolayisiyla yasanan zorlu süreçte hayat verecek olan bu yardimlar oldukça önemli. “3 bana 1 sana”cilardan firsat bulunur da kulüplerimiz bu yardimlara kavusursa dogrusu nefes almis olacaklar.

 

Seyh Edebali “Insani yasat ki devlet yasasin” demis. Aslinda insani yasat ki devlet yasasin sözündeki yasatma sözcügü; insanlarin hayatini devam ettirmekten, onlarin can güvenligini saglamaktan ibaret degildir. Yurduna faydali islerde bulunan kimselere çesitli imkanlarin saglanmasini da kapsar. Spor kulüplerini de yasatalim ki gençlerimiz gelecege saglikla ulasabilsinler. Yetenekli çocuklarimizin gelecegine de yön versinler.

 

Umariz planlanan yardimlar hayata geçer.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593