MUSTAFA ÇAKMAKÇI


6’LI MASADAKİ HESAPLAR...

Sözün Tamamı


Gerçekten çok büyük bir siyasi mühendislik. Öyle büyük ki, bu 6 kişiyi aşıyor. Tam bir FETÖ aklı diyebiliriz. Ancak bu akıl ABD’den ithal ediliyor. Bakmayın büyükelçilerle orda burda yapılan görüşmelere, yemek yemelere... En iyi iletişim ağı ve en mükemmel aracı watsap…

Israrlı yalanları tekrarlamalarla ve olduğundan farklı gösterilen gerçek dışı isnatlarla İktidara saldırmaya başladıkları andan itibaren, bu algı operasyonlarının aslında başka bir kaynağı olduğu net olarak gözüküyordu. Zira bu yalanları aklı başında bir insanoğlu söyleyemezdi. Elbette, sistemli ve kurumsal bir yapı bütün bunları yapabilirdi.

Tabi benim şaşırdığım konu ise, hükümet tarafında, bu ısrarlı yalanlara ve gerçek dışı isnatlara karşı duracak adamların olmaması. Her nedense sadece cumhurbaşkanı ile bir katlı duruş sergilenmesi, ve ya çok geç kalması. Mesela sosyal medya kanunu ancak çıkarılabildi. 

Peki en son ne oldu?

Gayet basit! 6’lı masa, Cumhurbaşkanlığı seçimini iki turda gerçekleştirmek istiyor. Bunu yaparken de olabildiğince kahramanlık hikayesi yazarak seçmende güçlü bir algı yaratmak tek amaç!..

Şimdi olabildiğince fazla aday ile seçime girecekler. İlk turda en fazla oy alan bir adamla da ikinci tura girecekler.

Ancak Meral Akşener bu arada akıllıca bir hamle yaptı. Kendisinin köklü bir seçmen tabanı yok. Hepsi ordan burdan toplama. Büyük bir ihtimalle de geçici. Köklü bir taban yaratmaya çalışıyor. Anketlerde çıktığı söylenen %15 sadece algı. Aslı astarı yok. Çoğu değerlendirmeye göre %5.-%7... Hadi diyelim ki %5 ile %15 arasında değişkenlik gösteriyor. Bu çok geniş bir aralık. 

Meral Akşener, Bu aralığı %15’e yaklaştıracak şekilde olabildiğince daraltmak istiyor.

Bu nedenle de CHP ye gözünü dikti. CHP nin adamları üzerine oynuyor. 

CHP içinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu istemeyen büyük bir kitle var. Bu kitle ayrıca bölücü söylemlerde bulunan adamların CHP içinde olmasından, hatta yönetim kademelerini işgal etmelerinden oldukça rahatsız. Kılıçdaroğlu’nun bu bölücü adamları taşıması artık dayanılmaz boyutta... Meral Akşener bunu gördü. Bunu fırsata çevirip sinsice hamleler yapıyor. Şu an tek derdi, bu kesim üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Asıl yapmaya çalıştığı ise, her kesimden devşireceği seçmen kesimi ile bozulmayacak bir bağ kurmak. Hatta bu cumhurbaşkanlığı seçiminden bile daha önemli diyebilirim... Çünkü Tayyip Erdoğan’ın en fazla bir beş yıl daha siyasi arenada olacağını düşünüyor. Bu süre gelecek perspektifinde çok az. Kendisinin de zaten böyle değişmez bir taban oluşturabilmek için en az bu süreye ihtiyacı var. 

Yani işin aslı Meral Akşener, 6 lı masanın hedefi içinde çalışırken, aslında kendi bireysel hedefi için de faaliyetler yapıyor.

Bu faliyetlerin içinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesini engellemek de var. Çünkü bu durumda kendi hedefleri için tren kaçmış olacak.

Meral Akşener, hesaplarını ikili yapıyor!…

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593