MUHAMMED SIDDIK ÖZ


ÜNYE TRAFİĞİNDE YENİ UYGULAMALAR GELİYOR!

ÖZ’ÜN SÖZÜ EskiKalem


Ünye trafiğinde yeni uygulamalar geliyormuş. 01 Ağustos 2022 tarihli ve 4288 sayılı Ünye Kent Gazetemizdeki haberin başlığı böyle idi ve alt başlığında da şöyle bir ifade vardı : “Ünye’de içinden çıkılmaz hal alan şehir trafiği sorununu çözmek için toplanıldı, yeni kararlar alındı.” Bu başlıklı ve alt başlıklı haberi okuyunca herkes gibi ben de çok sevindim ve çok memnun oldum. Nihayet yetkililer bu trafik sorununa bir el atıp radikal kararlar alacaklar ve UYGULAYACAKLAR  dedim kendi kendime.  Haberin devamında: “Ünye’de yeni trafik düzeni için toplantı yapıldı. 20 Temmuz 2022 Çarşamba günü yapılan toplantıda alınan kararlar, OBB Başkan Danışmanı Nihat Şen, OBB Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Ergin, OBB Fen İşleri Daire Başkanı Abdülkadir Hatipoğlu, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Güler, Ünye Trafik Komseri Ahmet Fidancı, Ünye Şoförler odası Başkanı Bekir Şimşek tarafından imza altına alındı. Buna göre uygulanmaya başlanan ve devam eden çalışmalar belirlendi” Deniliyor ve alınan kararlar yukardan aşağı devam ediyor, ayrıca yine haberde   alınan kararı  hangi yetkili kuruluşun takip edip uygulanmasını sağlayacak olduğu da belirtiliyor.

     Buna göre alınan kararlar ve uygulanmasını takip edecek yetkili kuruluşlar da şöyle sıralanmış. 1- 23 Temmuz Cumartesi Niksar Caddesi cep yapımlarına başlanacak (OBB Fen işleri Dairesi takip edecek)  2-  22 Temmuz Cuma Niksar Caddesi tabelalarını koyacak (Ulaşım Dairesi )  3- 7 Temmuz Çarşamba günü Stad Kavşağında trafiğin yoğun olduğu saatte trafik uygulaması yapılacak (OBB Ulaşım Dairesi ve Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü.)  4- Eski Hastane ile Hasan Bey Oteli arası ve Tabakane Deresi ile Otogar arası yolun Bordür Taşları ile bölünmesine karar verilmiş olup,10 gün içerisinde ihalesi yapılacak.(OBB FEN İşleri Dairesi)   5- Akkuş istikametinden gelen veya giden ağır vasıtalar 07.00-1800 arası Tabakhane Dere yolunu kullanacak olup, Öznur Kartal Caddesi ile Harmantepe caddesi arasında kalan mevcut cepler ve yapılacak olan cepler sadece indirme-bindirme amacı ile kullanılacak, gerekli tabela işleri cep uygulamaları (OBB Ulaşım Dairesi ve OBB Fen İşleri Dairesi tarafından yapılıp, kontrol ve denetlemeleri ilçe belediye kolluk güçleri ile ilçe emniyeti tarafından yapılacak. Tabela işleri; OBB ulaşım daire cep uygulamaları OBB Fen işl.dairesi Denetleme ve kontrol              .Ünye Belediyesi- Ünye Emniyeti.)  6- 21 Temmuz Perşembe saat 10.00- 12.00 arası Örnek yaya geçidi uygulaması Uniport Rüzgarlı Sokak çıkışı Sahil yolunda yapılacak.(OBB Fen.İşleri Dairesi)  7- Askerlik Şubesi ile iskele arası orta bölümdeki ışık iptal edilecek.(OBB Ulaşım Dairesi)  8- Çambaşı Caddesi ile Fevzi Çakmak Caddesi alt komisyonlar tarafından keşfi yapılarak çalışma yapılacak.(OBB Ulaşım Dairesi OBB Fen İşleri Dairesi.)   9- 15 Temmuz, Kıroğlu Caddesi, Çınarlık ve Öznur Kartal Caddesinde parklanma yasağı tabelaları 22 Temmuz Cuma günü monte edilecek ve İlçe Emniyeti kontrolleri yapacak. Çözüm olmaz ise yollar Bordür ile bölünecek (OBB Ulaşım Dairesi OBB Fen işl. Dairesi)  10-  Cumhuriyet Meydanı ve Kaymakamlık çevresi trafiğini rahatlatmak için, Meydan Köşesinde bulunan çınar ağacının meydan tarafından tek şeritli yol açılmasına ve Çınar ağacı çevresinde bulunan köşeli duvarın ovalleştirilmesine Ünye Belediye Başkanlığı karar verecek olup uygulamanın yapılıp yapılmayacağına karar verilecektir. (Ünye Belediye Başkanlığı.)  11- Uniport Alışveriş Merkezinden eski hastaneye kadar deniz tarafında parklanma yasağı uygulanacak olup park yasağı tabelaları 22 Temmuz Cuma günü monte edilecektir.(Kontrol ve denetimler ilçe belediyesi ve ilçe emniyeti tarafından sağlanacak.( OBB Ulaşım Dairesi Ünye Belediyesi Ünye Emniyeti.)  12- Uniport Alışveriş Merkezi ana yol üzerine park yasağı uygulaması yapılacak ve bir ay içinde uygulamaya başlanacaktır. (OBB Ulaşım Dairesi.)   13- Yapılan Toplantıda alınan kararları OBB Başkan Danışmanı Nihat Şen, OBB Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Ergin, OBB FEN İşleri  Daire Başkanı Abdülkadir Hatipoğlu Ünye Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Güler  Ünye Trafik Emniyet Komiseri Ahmet Fidancı, Ünye Şoförler Odası Başkanı  Bekir Şimşek İmzaladılar.

     Evet sayın okuyucular yukarıda yazılı kararlar yetkililerin toplantısında istişare edilerek alındı ve muhtemelen bu güne kadar bazılarının uygulanması yapıldı veya yapılacak, bizler de Ünyeli  vatandaşlar ve BASIN tarafından takip edilecektir   Bu ve Buna benzer hayati konular Basın tarafından birçok defa yazıldı çizildi ama birçoğu maalesef lafta kaldı. Bu defa yetkili kuruluşlar tarafından oturup kararlaştırıldı ve imza altına alındığına göre mutlaka yapılacak ve takip edilecektir. Bu işin şakası yok hayati ve elzem/ lüzumlu  işlerdir. Vatandaşa SÖZ VERİLMİŞTİR Mutlaka yapılacaktır. Vatandaşlar ve BASIN bu defa Yetkililere güveniyor ve  PEŞİNEN TEŞEKKÜR EDİYOR. Şimdilik kalın sağlıcakla.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593