MUSTAFA ÇAKMAKÇI


ANALİZ...

Sözün Tamamı


 

AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLLİĞİ LİSTESİNİ MÜKEMMEL BULDUM...

 

Gerisini Ordu siyaseti düşünsün. Bu kadar itibarı yerlere düşürülmüş, Ordu’nun ve Ünye’nin on yılını boşa harcayarak Sayın Cumhurbaşkanımıza bir tane açılış kurdelesi kestirememiş olan millet vekillerinden yerel teşkilatlara kadar Ordu siyaseti bunu haketti... Reis “siz misiniz bana bir tane bile açılış kurdelesi kestirmeyen” dedi. Müdahalesini yaptı...

 

Ünye’nin üzerinde durduğu, ÜNYE - NİKSAR yoluydu. Bu yol da zaten Ünye’nin yolu değil, Tokatı Karadeniz’e bağlayan bir yol olması hasebiyle aslında TOKAT’IN YOLUYDU... 

Sayın bakan Mahmut Özer, Tokatlı ama Ordu milletvekili hem Ordu vekilliği açısından görevi icabı hem de Tokatlı olması hasebiyle hemşehrilik sorumluluğu icabı, bu projeyi hayata geçirir. Bizim de işimize gelir.

 

Ünye’nin evladı Mustafa Hamarat da, diğer vekiller arasında hem yerel ile bağlarının, hem de parti genel merkezi ile irtibatının güçlülüğü düşünüldüğünde, Ordu siyaseti içinde tek başına kalır. Bu teklik o nu daha güçlü kılar. Bu da o nun, daha önceki dönemlerden farklı olarak; kabine ve bürokrat ilişkileri birikimi de göz önüne alındığında başarılı olmasını sağlar. Diğer bir açıdan mazeretsiz başarılı olmak zorunda kalır.

 

İbrahim Ufuk Kaynak’ da kendini yetiştirmiş donanımlı bir karekter. Bu donanımı o nu herkesin karşısında güçlü kılacaktır. Ayrıca kendisi boşa zaman harcayacak biri de değildir. Bizim için önemli olan Ordu’ya katkı sağlayacak olmasıdır...

 

CHP: 

Ordu merkez ve bazı ilçelerde iki milletvekiline tekabül eden kalıplaşmış oyları var. Ancak PKK uzantısı HDP ile iş birliği yapmış olması, cumhurbaşkanlığı yapacak kapasitesi olmadığı düşünülen ve seçmen tarafından karşılık bulamayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması ve solun alternatifi olarak Muharrem İnce’nin görülmesi nedeniyle ikinci milletvekilliği beklentisi boş çıkabilir. 

 

İYİ PARTİ: 

İYİ partinin PKK uzantısı HDP ile iş birliği içinde olan bir yapının içinde olması, Meral Akşener hakkındaki şüpheli belirsizlik, oyları sınırlı tutuyor. Sadece İdris Naim Şahin’in şahsi oyları ile ancak bir milletvekilliği alabilir.

 

MHP: 

Kendi kalıplaşmış oyları bir milletvekilliği için sınırda. Ortada olan oylar ve İYİ Partiden vazgeçen oyları alması ön görülebilir. Bu durumda bir milletvekilliği alabilir. 

 

“MİLLİ GÖRÜŞ DOSTLAR PLATFORMU” TAYYİP ERDOĞANI DESTEKLİYOR.

Milli Selamet Partisi ile başlayan Refah Partisi ve Saadet Partisine kadar gelen süreçte rahmetli Erbakan Hocanın hep yanında olan Milli görüşü doğuran ve yaşatan bütün milli görüşçüler bir toplantı ile bir araya geldi. 

Toplantıda hasret gideren Milli Görüş Dostları bu günün Saadet Partisi’nin Milli Görüşü temsil etmediğini Erbakan hocanın doktrinlerinin dışına çıktığına dolayısı ile Erbakan hocanın mirası olamayacağına vurgu yaptılar.

Milli Görüş Dostları Platformu bir parti gibi çalışıp Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmanın Milli Görüşün gereği olduğunu söylediler. 

Büyük bir güç olan, Saadet Partisini Milli Görüş yapılanmasından yoksun bırakan bu tavır, partiyi yokluk derecesinde küçültecek.

 

HAYIRLI OLSUN...

 

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593