MUHAMMED SIDDIK ÖZ


ANKARA/Pursaklarda Bir Hafta


Aziz okuyucularim. Geçtigimiz hafta Persembe gün (esimle) THY 18.00 uçagi ile Ankara/Esenboga havaalanina 19.00 sularinda indik.

Ankara/Pursaklar'da kizim ve torunlarimizi ziyarete gelmistik. Geldigimiz günlerde hava durumu oldukça mutedil/ilimli idi. 10 - 15 gün kar, yagmur görünmüyordu. Bu mevsimde hem de Ankara için oldukça uygun bir zamandi. Kis bastirmadan ziyaretimizi yapip dönelim demistik.

Geçen yil da Ankara seyahatimizi Kasim, Aralik ve Ocak aylarinda yapmistik. Lakin o zaman daha soguk ve az da olsa karli günler görmüstük.

     Pursaklar,  bilmeyenler için Ankara'nin küçücük yeni bir ilçesi gibi akla gelebilir, daha önceleri biz de öyle bilirdik. Ancak gelip görünce hiçte öyle olmadigini anladik. Bir defa Pursaklar ilçesi öyle kiyida kösede 30-40 bin nüfuslu bir yeni ilçe degilmis. Meger Pursaklar çok eski olmasa da Ankara'nin tam ortasinda, bugün tam 170.000 (yüzyetmisbin) nüfuslu kocaman bir ilçe imis. Ünye'mizden çok büyük ve oldukça modern bir ilçe. Yüksek apartmanlar, modern siteler kocaman camiler, hastaneler, okullar tüm resmi binalarla donanmis bir ilçe.  Her yerde oldugu gibi sik sik zincir marketlere ragmen yerli birçok Milli marketler, lokantalar kebapçi pideci ve kuruyemisçiler oldukça çok, geçen geliste de bir iki olduça büyük AVM ler görmüstüm.

Peki olmayan ne ki? derseniz bu kocaman ilçede gazete satan bir yer yok gibi. Sora sora büyücek bir ishaninin altindaki bir kitap kirtasiye dükkaninda tüm gazeteler vardi, Milli Gazete de dahil. Çok sevindim ve her gün biraz uzakta olmasina ragmen gidip aldim.

Birde bu kocaman ilçede mahalli/yerel gazeteler yok. Birkaç reklamci ajans ve küçük matbaa gördüm o kadar. Bir de yine geçen gelisimde bir bayram gazetesi görmüstüm o da sirf reklam dolu idi.

Bulundugum Fatih mahallesinde HICRET CAMII var, oldukça büyük.  Avlusu ve etrafi da çok büyük. Etrafta birkaç camii daha görünüyor hepsi de büyük büyük ve çifte minareli üç serefeli. En büyügü de ilçe merkezinde, MERKEZ CAMII.  Burada Pazar gün bir anma ve Kuran ziyafeti vardi. Tabiki duyunca ben de gittim. Merasim tam elli yil önce burali olan bir hocaefendinin anisina düzenlenmisti. Ankara merkezden Kuran yarismalarina katilmis olan ve Diyanetin Mushaflar/Kuranlar inceleme kurulu hafizlarindan bes hafiz gelmislerdi.  Çok güzel Kurani Kerim Tilavet ettiler (okudular). Ben dahil birçok haci babalar gözyaslarimizi tutamadik. Cami de tiklim tiklim dolu idi. Merasim yukarda bahsettigim elli yil önce vefat etmis burali Hasan AKKUS isimli bir büyük hocaefendi adina düzenlenmisti. Benim bulundugum mevkide YAVUZ SELIM CAMII'nde Cuma namazlarimi kildim. Bizim Yavuz Selim Vakfi gibi ismi de çok güzel Imami ile tanistik konustuk, bilgili kültürlü genç bir görevli. Ayni Camii altinda da burdaki kizim Kuran kursunda  görev yapmakta.

    Bu arada Ünye'mizle de sik sik telefon ve mesajlarla görüstük. Kent gazetesi elemanlarindan Ömer GÜNEY askerligini  6 ayda bitirip görevinin basina dönmüs sevindim,  kutladim. Birde üzüntü verici bir haberle sarsildim; Emektar gazeteci, Kent Gazetemiz'in arastirmaci köse yazarlarindan Yasar KARADUMAN arkadasimiz  vefat etmis. ALLAH Rahmet eylesin. Bizim Suriyeli bes çocuklu aile reisi  Türkmen Cemal Al Ahmed ile de görüstük bir iki kez. Yine sikinti içinde yedi nüfuslu ailesini geçindirmekle ugrasiyor. Durumu iyi olan herkese de buradan bir kez daha duyuruyorum.

Sizler kalin saglicakla.

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593