İSMAİL SARI


Asarkaya Tatil Ormanı

Eğitimci-Yazar


       Güzel Ünye'mizin,   tatil yapılacak çok câzip yerleri mevcuttur. Bunlardan birisi olan Asarkaya Tatil Ormanı, hepsinin üzerinde bir câzibeye sahiptir. Tatil yapılacak mekân olarak da eşi bulunmayan bir orman havası teneffüs etme mekânıdır. 

 

       Hem denize yakın oluşu hem de deniz kenarından birden yükselişle dağın tepesine çıkılıvermesi,  deniz havası ile orman havasının birlikte teneffüs edilmesine yardımcı olması nedeniyle ayrıcalıklı bir tatil ormanıdır. Asarkaya,  Ünye'mizin en güzel ve nefis içme suyu olan ACISU' nun da kaynağının bulunduğu ormanın adıdır. Son yılların öncelikli-tercihli dinlenme ve piknik yeri olarak hafta içi (özellikle ev hanımları için) ve hafta sonları (Yani tatil günlerinde) tıklım tıklım dolup dolup boşalmaktadır.

 

       Asarkaya Tatil Ormanı, eski belediye başkanlarımızdan Sayın Ahmet Arpacıoğlu'nun başkanlığı döneminde, turizm için keşfedilmiş (ki, ben de o ekibin içindeydim) ve canlandırılmış, daha sonraki belediye başkanlarının yakın ilgisi ile her geçen gün biraz daha geliştirilerek bugünkü haline getirilmiştir. Güzel Ünye'mize gezmek için gelenlerden, Asarkaya Tatil Ormanına çıkmadan dönenler, Ünye'yi gezmiş sayılmazlar. Ünye Belediyemiz, halkımızın ve belediyemizin üretimlerinden olan, yerel Trabzon hurması pekmezini, Ünye hediyelerinden olarak ziyaretçilere pazarlamaktadır. Bu pekmez, arıbalı kıvamında kaliteli olup beğenilerek tüketilen ve tahin ile karıştırılarak sabah kahvaltısı sofralarının OLMAZSA-OLMAZI durumunda yer alan önemli kahvaltılıklarımızdandır. 

 

       Gezip-görenlere selâm olsun. Göremeyenlere de en kısa zamanda nasibolsun. Ünye'miz,  gezip-görmeye değer. Asarkaya Tatil Ormanı ise, gezip-göremeyenlerin

Üzülmesine değer.

 

       Saygı,  sevgi ve selâmlarımla...

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593