PROF. DR. AYŞE YALIN


Aynı anda kırgınlık, üzüntü, incinmişlik, gurur ve mutluluğu yaşamak

PROF. DR. AYŞE YALIN


Siz hiç aynı anda kırgınlık, üzüntü, incinmişlik, gurur, mutluluk gibi duyguları birlikte yaşadınız mı?

Ben son dört beş gündür bu duyguları, belki de daha fazlasını birlikte yaşıyorum

… Demek ki yaşanıyormuş…

Neden mi? Dört beş gün önce sosyal medyada Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı ve Ünye’nin kıymetli beyefendilerini gördüm ve Gölevi Mahallesi TOKİ meviinde annem Akile Haznedar tarafından 1980’li yılların ortalarında Ünye Beden Terbiyesi Müdürlüğü’ne havuz yapmak şerhiyle hibe edilen arsanın başında, havuzun hafriyatının başladığını ve dört ay içinde bitirileceğini okudum.

Gerçekten çok mutlu oldum ve gurur duydum. Çünkü 80’li yıllardan beri bu haberi bekliyoruz ve nihayet annemizin arzu ettiği havuzun yapılması gerçekleşiyor diye de gurur duydum. Bu arsa bugüne kadar mahallenin çocuklarının oyun alanı, yine mahallenin halkı tarafından düğün alanı ve özellikle ağustos ve eylül aylarında fındık kurutma harmanı olarak kullanıldı ve bunca yıl havuz olmayı bekledi. Bu bekleyiş şükür sonlandı. 

Dilerdim ki havuzun hafriyatı sırasında Akile hanımefendinin çocuklarından, torundan da birkaç kişi onu temsilen orada olup o gururu ve mutluluğu orada yaşayabilselerdi. İşte üzüntüm, kırgınlığım, incinmişliğim bundandır. Umarım bu havuz burada hepimizi gururlandıran sporcuların yetişmesine vesile olur. Emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyorum.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593