PROF. DR. SAİT KAPICIOĞLU


BAŞKANIMIZ HÜSEYİN TAVLIYA AÇIK DİLEKÇEMİZ


Ünye'nin tarihi ramazan topu radar askeri tesisinde izole edilmis vaziyette duruyor. Ramazan topu Ünyelilerindir. Hüseyin Tavli Ünye sehrinin baskanidir. Baskanimiz Ünye topunun sahibidir. Bundan sebep Ünye malina sahip çikmasini bekliyoruz.

Cumhuriyetten beri ramazan topu Davulcu Idris ile anilir. Davulcu îdris önceleri ramazan topunu Topyan'ndan, daha sonralari da Çakirtepeden patlatir, Ünyegiller sesi duyunca oruçlarini açarlardi. O zamanlar minarelerde hoparlör olmadigindan ezan sesi her yerden duyulmaz, herkez camlarda, balkonlarda topu beklerdi. Topçu îdris çok dakikti. Müezzinler top patlamadan ezan okumazlardi. Daha sonralari geleneksel top patlatma adeti kayboldu. Ramazan topu radardaki askeri tesise kaldirildi. Döküntülü ve bakimsiz durumdaydi. Bir görüsmemizde radar komutani topun asil yeri olan Topyani'iia konulmasini kabul etmisti. Önce tamir edilmesini istedi. Topu “Gür ferforje'de “ tamir ettirdik. Ücreti de tarafimizdan ödenmisti. Helali hos olsun! Ama komutan sözünde durup topu vermedi. Gerçekte ramazani topu askeriyenin envanterinde degildir.

Simdi baskanimizin hem Ünye'nin malina ve hem de tarihine sahip çikmasi Ünyegillerin dilegidir. Ramazan topu asil yeri olan ve adim tasidigi Topyani’ndaki Ertugrul Sehitleri Aniti'na konulmalidir. Topyani topsuz olur mu?

Topyani, Ünye deniz savunmasinin yapildigi yerdir. Topun muhafaza edildigi magarasi, tabyalari ve Ertugrul Firkateyni Sehitleri Aniti ile dimdik ayaktadir. Baskanimiz topu yerine getirmeyi saglamaz ise Ünyegillerin gönül koymalari halkin kaderi olacaktir. Askeriye topumuzu yillardir korudugu için tesekkür ederiz.

Eli kalem tutan yazarlarimiz, nutuk atmayi seven hatiplerimiz, STK, siyasetçilerimiz bu konuda üzerlerindeki görevlerini yerine getirmelidirler. Ünyegiller davalari için baskanimizin arkasindadir. Askeriye Türk Milleti'nin Peygamber ocagidir. Çünkü askeriye Türk milleti'nin bagrindan çikmistir. O halde hemen baskanimizin geregini yapmasi, toplumun beklentisidir.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593