HAKAN KORKMAZ


Bir Radyoculuk Serüveninin 32. Yılında Teşekkürler

arzkan68@hotmail.com


32 yıl önce mütevazı bir başlangıçla adım attığımız radyoculuk serüvenimizin kutlu yıldönümünde, duygularımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

1992 yılında, Sevgili İrfan Tosun ve bir diğer ortağımızla birlikte başladığımız bu heyecan dolu yolculuk, o zamandan beri birçok zorluğa rağmen devam etti. Oney Flash Fm’in ilk Dj. Ayhan Köseoğlu’nun çaldığı Berkant’ın "Samanyolu" şarkısıyla başlayan o ilk an, bize ne kadar büyük bir maceranın içine girdiğimizi göstermişti.

Kırık Ahmet’in hazırladığı kasetlerle, dinleyicilerimize ulaştığımız günler, gerçekten unutulmazdı. Ancak yaklaşık 6 ay boyunca yaşadığımız yasal engel, kanunlaşıncaya dek bizi durduramadı. Siyah Kurdelalarla radyomuzu geri kazanmak için verdiğimiz mücadele, bizim için bir dönüm noktasıydı.

1994 yılında RTÜK oluşumuyla Anonim Şirket statüsünde yerel yayıncılık yapmaya devam ettik. 

Günümüzde; Sima Çetin'in eşsiz sunumuyla Müzik Zamanı Programı, her gün binlerce insanın kalbine dokunmaya devam etti. Sima Çetin, Azerbaycan Bakü'den gelen bir radyocu olarak, kırık Türkçesiyle bile herkesin gönlünü fethetti.

Radyomuzun gücü, sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanından izlenen programlarla da kendini gösterdi. Sessiz Adam programıyla akşamlarımızı aydınlatan Murat BALTACI, televizyonlara meydan okuyarak radyonun gücünü kanıtladı.

Yıllardır her Salı akşamı Yeşilay Sağlık Eğitim ve Kültür Programı ile yayında olan Arif Takıcı, hem radyocu hem gazeteci hem de Ünye Gaziler Derneği Başkanı olarak, radyomuzun sesini gururla taşıdı. 

Aynur Zeren Tan ise Radyoda Sözlü tarih Programı ile Fatsa ve Ünye'nin tarihine ışık tutan yayınlarla unutulmaz bir iz bıraktı.

Sabah 09.00 09.30 saatlerinde Basında Bugün programıyla güne başlayan bendeniz Hakan KORKMAZ, gazetelerin 1. Sayfalarından ulusal ve yerel haber başlıkları radyonuzdan sizlere ulaştı. 

Ardından konuklarımız Ünye Mermer Bir Konu Bir Konuk programlarıyla dinleyici ve izleyicilerle buluştu..

Yıllarca fenomeni olduğunuz Gökkuşağı Fındık Show ile Fındık Kadir aileden biri oldu. 

Kentin Sesi Programı ile siyasetin nabzını tutan Ali ÖZTÜRK etkili gazeteciliğin örneklerini gösterdi. 

Ve elbette amiral gemimiz Uslu Fındık Haftanın Yorumu ile Moderatörümüz Musa Özgür Kıroğlu’nun 9. Sezonu süren başarılı sunumu, Ali Bey ile etkili yorumlarımız Ünye ve Ordu gündemini her Cuma ele aldı.. 

Keyifliyiz… 

Bugün, bu 32 yıllık yolculuğumuzda bizlere destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. 

Başlangıcından bu güne kadar en ufak emeği geçmiş çalışma arkadaşlarıma, Sivil toplum kuruluşlarından, yerel yöneticilere, belediye başkanlarına, bürokratlara, milletvekillerine ve bakanlara kadar herkese şükranlarımı sunuyorum.

Ve tabii ki, bu uzun yolculukta beni hiç yalnız bırakmayan eşim ve iki oğluma özel bir teşekkür borçluyum.

Bugün bizimle olan ve her daim desteğini esirgemeyen değerli dinleyicilerimize, sosyal medyadan kutlama yapan herkese sonsuz teşekkürler. 

Sizler olmadan bu başarı mümkün olmazdı.

Nice radyolu yıllara, nice başarılı programlara, nice unutulmaz anılara... 

İyi ki varsınız.

Şimdi radyo önünde yapacağım kokteyle hazırlanıyor ve gururla misafirlerimi bekliyorum. Köşe yazım ise okumanız için gazeteye yolluyorum.

Sevgi ve selamlarımla, 

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593