AV. KORAY MARAL / GURBET ten...


Botanik Hark

GURBET ten...


Karadenizde ama özellikle bizim yörede bahçelerin kenarlarına ya da yolların kenarlarına yağmur sularının akıp gidebilmesi için açılar kanallara ‘’ Hark’’ denir. Harklar zamanla suyla çamurla taşla alınan ışkınlarla dolarsa, taşkına sebep olur, yolları bozar. Zaten yol ağı geniş ve hizmete aç bir bölge olduğumuzdan harkların dolması yolların bozulması önemli bir konudur ulaşım açısından. Ordu ilinin hizmet yönünden en şanslı ilçesi olan Altınordu’da 2016 rakamlarıyla 15.000.000 TL’ye tamamlanan Botanik PARK projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Altınordu ilçesinde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne devredilip sonra da tamamen arsası için sökülünce bir başka deyişle Botanik Park ‘a harcanan 2016 yılının 15.000.000 TL’si harktan aşağı akıp gidince, tarihe küçük bir not düşmek için bu yazıyı yazmak istedim.

Botanik Park için milyonlar harcandıktan sonra OBB tarafından kullanıma açılmadan sökülüp atılan envai çeşit ağaç, ot, bitki HARK’a dolmuş olacak ki taşan su bizim Ünye Kültür Merkezi inşaatına giden yolları bozdu anlaşılan. Yapımına 2 yıl 7 ay önce başlanan ve o tarihten bu yana tamamlanamayan, ihaleyi alan firmaların ‘’parasal sebeplerle’’ inşaatını terkettiği Ünye Kültür Merkezi OBB tarafından işletilmeden sökülüp atılan Botanik Park için harcanan parayla tam iki defa bitirilebilirdi. Dolar kuru ve inşaat maliyetleri dikkate alındığında Altınordu ilçesine sökülmek üzere botanik park yapıldığı tarihte o parayla Ünye’ye yapılmak istenen Kültür merkezinden 2 tane evet tam 2 tane yapılabiliyordu!

OBB’nin ve siyasi iktidarın pençesindeki kamu bürokrasinin plansız yatırımları Botanik Park,  Botanik HARK, Ünye Kültür  Merkezini’de  terk edilmiş inşaata dönüştürmüştür. Harcanan para milletin faiziyle dış ülkelere geri ödediği devletimizin borçlandığı paradır. Yazıktır.

ÜNYE İL OLSAYDI?

Peki ya Ünye il olsaydı?

Kültür merkezi tamamlanırdı, OBB’nin yanlış kararları ile 15.000.000TL milletin parası harktan aşağı akmazdı... Tek bir projede 5 yıl öncenin parasıyla 15.000.000TL millet kazanır, üzerine bir de lise yapılacak kadar para kalırdı. Sonra, ‘’ Ünye neden il olsun ki? Milli gelir mi artacak! ‘’ diyorlar! Sadece bu örnek bile yolumuzun doğruluğunu göstermektedir.

Gurbetten hasretle...

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593