İSMAİL AYDIN


Bu Gemi Bizim

Okul Müdür Yardımcısı


Hepimizin içinde bulunduğu gemimiz su almaya başladı. Suyun nereden girdiği çatlağın hangi tarafta olduğu mühim değil. Gemiye su dolunca hepimiz batacağız ki etrafımız da köpek balıklarıyla dolu. Kimse delik benim tarafımda değil diye sevinmesin. Gemi bizim gemimiz. Kapatmak için hep beraber mücadele etmemiz şart.

Gemimizin su aldığı toplumsal bozulmanın zirve yaptığı bir çağda yaşarken hiç kimsenin bana ne canım deme hakkı yok. Söz konusu gelecek nesiller olduğuna göre hassasiyetimiz had safhada olmalıdır. Gençlerimizi, evlatlarımızı korumak için içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı çok dikkatli olmak zorundayız.

Gelecek nesillerimiz adına kaygılanmamamız gereken en tehlikeli zamanlardan birini yaşıyoruz. Düşman istilaları ve saldırıları artık kılıçla olmuyor. Bunu biliyoruz. Fakat çok daha tehlikeli saldırılarla karşı karşıyayız. Dijital dünya üzerinden yapılan saldırılarda farkına varmadan düşman bizi ele geçiriyor. Beyinlerimiz uyuşturuluyor ve nesillerimiz şuursuzlaştırılıyor. Sonra ne mi oluyor? Bizler farkına varmadan istedikleri şeyi yaptırıyorlar. Ve bu da toplumsal hayatımızı derinden sarsıyor. Kültür alanda sanatsal alanda, sportif alanda öyle bir mağlubiyet yaşıyoruz ki, tamamen benliğimizden uzaklaşarak, biz olmayan bir millet haline dönüşüyoruz.

Düşman mızraklarının gemimizde açmaya çalıştığı çatlakları hep beraber tıkamamız şart. Gençlerimizin etrafını saran köpek balıklarından muhafaza etmek hepimizin boynuna borç. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu gemi buralara kolay gelmedi. Kolay da batırılamayacak. Fakat bir şartla gemimize sahip çıkmamız gerekiyor. Yoksa Allah muhafaza.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593