PROF. DR. SAİT KAPICIOĞLU


DENİZDE BARAJ YAPMAK !!

Ünye sahilinde kumlara beton döküldüğünü gördüm. Yanımdaki Ali Mara’ya ne yapıldığını sordum:


“ Denize elektrik barajı yapıli Sait Abi “ dedi.

Nasıl inanayım! İşin aslını öğrenince ha baraj, ha çocuk su sporları alanı olması fark etmiyor. İkisi de aynı tuhaf iş. Kuma beton sermek! İnternete baktım; dünyada eşi yok. Demek ki mucitler hep Ünye’den çıkıyor. Yönetim kanunların önüne geçmiş.

Dökülen betonlar bununla kalmayacak. Yüzüncü yıl parkına kadar dolacak. Koyun şehirle bağlantısı kesilecek. Ünye koyu yok edilecek. Ranta açılacak. Çocuk su sporlarının yapıldığı alan lağım kanalları ile dolu. Belediye penceresinden bakınca bu kanallar görülüyor. Cevizdere’ye konuşlandırılan kanalizasyon tesisinin pis suları doğrudan poyrazla koya doluyor. Deniz suyu analizleri yoğun coli basili olduğunu gösteriyor. Eğer deniz temiz ise kıyılara mavi bayrak asılmalı. O zaman yazdıklarımdan sebep özür dilemek benim karakterimdir. Su spor alanı yapılacak ise en ideal yer Cevizdere’dir. Bu bölgeden çöp ve çimento kaldırılmalı. Sanayi pislikleri yok edilmeli. Cevizdere’nin mavi sularında kürek tesisleri yapılmalı. Çocuk parkları, doğa koruma alanları Asarkaya ile birleşmeli. Çimento Akkuş’a taşınmalı. Yerine kongre merkezi kurulmalı. Bunlar yapılmaz ise son kral mezarı da dinamitle uçurulacak. Önceden iki tanesinin yıkılması gibi. Cevizdere sit alanıdır. Prof. Kökten Hoca’mızın yaptığı çalışmalarla elde edilen eserler müze evinde teşhir ediliyor.

İllegal mucitlerin vizyonlarını genişletmelerini dilerim. Yapılan işler halkın yararına ise toplumun ve STK görüşleri alınmalı ve gerekirse referandum yapılmalıdır. Çünkü yapılanlar Ünye’nin geleceğini karartıyor. Ünye koyunu kurtarmak için tarama gemisi ile kumlar temizlenip kıyılarımız eski haline döndürülmelidir.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593