MUHAMMED SIDDIK ÖZ


GAZETECİLİK KOLAY VE BASİT BİR İŞ DEĞİLDİR !!!

Eski Kalem


Gözlemci-Eğitimci-İlahiyatçı YAZAR/ Ünye Kent Gazetesi Köşe yazarı (!) İsmail Sarı'ya Tavsiyelerimdir. 

Sayın İlahiyatçı Hocam: 27 Ekim 2023 Cuma günkü yazınızı defalarca okudum. Bendeniz 25 yılı aşkın Ünye'mizde,'' İyiye, Güzele, Doğruya ve HAKKA  ÇAĞRI'' İsimli mahalli/yerel bir gazetenin Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni ve bir BASIN Mensubu olarak görevimi yürüttüm halen de yürütüyorum. 

Siz de 2008 yılında yine Ünye'mizde ÜNYE KENT Gazetesinde  aralıklı olarak Köşe Yazıları yazmaya başladınız. Aynı zamanda da Türk Hava Kurumu Ünye Şubesi Temsilciliğini de birkaç yıl yürüttünüz. 

O günlerdeki yazılarınızın bazılarına ben de bazı yorumlar yazdım. Ancak daha sonra yorumlarım hakkında ne düşündüğünüzü sorduğumda *Muhammet bey hiç okuyamadım vaktim olmadı dediniz.* Halbuki ben sizin ve diğer köşe yazarlarının yazılarını ve tüm haberleri okuyordum yine de okuyorum. Ünye'de neler olmuş kimler hangi konularda neler söylemiş, neler yazılmış vs.  

Bir Köşe yazarı yazdığı yazılarına kimler müspet-menfi nasıl bir tepki göstermiş bunları takip ederek yazılarını ona göre yazmaya, gerekli cevapları da yazdığı gazetesinde cevap niteliğinde yorum yapmakla mükellef olsa gerektir. Ama bu iş o kadar basit ve kolay da değildir.  

Uzatmayalım 27 Ekim 2023 Cuma günkü yazınıza gelelim. 

Yazınızı defalarca okuduğumu söyledim. Ne demek istediğinizi, Kaatil Hunhar, işgalci gaasıp, soykırımcı, okulları, Camileri, hastaneleri içlerindeki sivilleri, yaşlıları, hastaları, kundaktaki çocukları bile katleden, silahlarına ve arkasındaki ABD, İngiltere, Fransa gibi tüm batıyı alan bir TERÖR KURULUŞU; (Masonların da sözcüsü) gibi davranan İSRAİL/SİYONİST CANİLERİ Yerdin mi övdün mü pek belli olmayan Aynı zamanda Şehit olan asıl yurt sahibi GAZZELİ Müslüman ve MÜCAHİT OLAN MAZLUM İslam Ümmeti mensubu FİLİSTİN HALKINI ve onun Liderlerini de ismen yazarak IRKÇILIĞIN  EN SEFİL ESİRİ OLMUŞ ARAPLAR  diyerek yaftalamışsın. Bu yazınız değil cahil kültürsüz bir kişiye bile yakışmayacakken sizin gibi Emekli İslam İlahiyatçısı emekli öğretmen, hoca birine hiç yakışmamış vesselam. 

Aynı Gazetede (ÜNYE KENT'TE)  20 Ekim 2023 cuma günü benimde  bu Katliamı ve Soykırımı lanetleyen yazımı okumadığınız besbelli.  Yeniden okumanızı TAVSİYE EDİYORUM. 25 Yılı aşkın Fiilen Çağrı Gazetesi nin Kurucusu ve Genel yayın Yönetmenliğini yapmış, şimdi ise Ünye Kent'te Köşe Yazarlığı yapıyor olan bendenizin Bu uyarı ve tavsiyelerini yapmak zaruretini ve görevini yapmam benim için bir mecburiyet olduğu kadar sizin gibi İSLAM İLAHİYATÇISININ DA Görevi ve sorumluluğu olmasını herkes gibi ben de beklerdim. Ama olmadı sükutu hayale uğradığımı bildirmeden  rahat edemedim.

Gazetecilik ve hele köşe yazarlığı yapmak  hiçte o kadar kolay bir iş değildir hocam. Herkes bildiği işi hakkıyla yapmalı bence. 

Bu vesile ile gazeteciliği doğru Dürüst yapmaya çalışan ve yapan Ünye Kent Gazetemizin 15. yılını yürekten TEBRİK EDİYORUM.. 

Nice yıllarda uzun soluklu devamını diliyorum.  

Kalın Sağlıcakla ve Selametle… 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593