İSMAİL SARI


Hastalıklar ve Sağlık Kurumları

Eğitimci-Yazar


       Canlı organizmalar için hastalıklar, kaçınılmazdır. Bitkilerden, böceklerden, hayvanlardan insanlara bütün canlılar için, kendilerine özgü hastalıklar kaçınılmazdır. Her canlıyı yaratan Allah,  canlının organizma yapısına uygun olarak da mikroplar yaratmış ve canlılara musallat kılmıştır. Bütün canlılar için geçerli olan yaşam mücadelesi, bir yerlere kadar başarılarak ömür denilen süre doluncaya kadar devam ediyor. Allah'ın çizdiği ömür çizgisine gelinceye kadar, öyle veya böyle yaşam devam ediyor. Süre dolunca her canlı,  dünya hayatına veda ediyor. İnsan canlısının yaratılışı da özel, dünya yaşamı da özeldir. Elbet ki, sonuçlar da özel olacaktır.

       İnsan canlısı için Yüce Yaratıcı, farklılıklar yaratmış ve insana verdiği üstün değerlere paralel olarak da sorumluluklar yüklemiştir. Verdiği sorumluluklara bedel olacak şekilde de ödüllendirme yapmıştır. En büyük sorumluluk, insanın dünya hayatını, Yaratıcısının koyduğu kurallara uygun  olarak yaşamasına karşın en büyük ödülü ise ahiret hayatının sonsuz rahatlık ve huzur mekânı olan CENNETİNE  koyacağının sözünü vermesidir. 

       Eşimin rahatsızlığı nedeniyle uzun süreden beri hastanelerde tedavi mücadelesi veriyoruz. Çok sayıda insanımız da (kadınlı-erkekli), bizim gibi sağlık mücadelesi veriyor. Sağlık görevlilerimiz de hastaları için, geceli-gündüzlü canhıraş (can parçalar) şekilde çalışıyorlar; Allah razı olsun. Ülkemizdeki sağlık sektörü, dünya ortalamalarının üzerinde hizmet sunarak, bu konuda örnek ülkelerden birisi durumuna gelmiştir. Elbet ki ülkemiz adına iftihar ediyoruz. Tedavi konusundaki başarı oranı övünülecek kadar yüksektir. Etraf ülkelerden çok sayıda hasta, tedavi için ülkemizi tercih etmektedir. Bizim için elbet ki - kibirlenmeden - övünülecek durumdur.

       Gönül verenlere, hizmet sunanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Daha güzel günler de gelecek inşâallah...

       Saygı, sevgi ve selâmlarımla...

            İsmail SARI

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593