FATMA CANBULAT ERDEM


Hoş Geldin Bahar Hanım


 

Bahari özlemeyen yoktur sanirim. Öyle uzun sürdü ki bu yil kis mevsimi ve kar Ankara’da. Ünye’de de daha bir kaç hafta öncesine kadar kar, kis, kiyametti takip ettigim kadariyla. Iyi yanindan bakacak olursak suya doydu toprak, doldu barajlar, su sikintisi yasamayacak gibi görünüyoruz bu yil. Ancak, biz yine de su tasarrufunu yasamimizin her alaninda yapmaya özen gösterelim. Çok mühim konu, dogamizi korumak, dogal kaynaklarimizi gelecek nesillere saglikli ve temiz birakmak.

 

Bugün bahar hanim bize göz kirpti geleceginin müjdesini verdi. Içimiz nese ve umut doldu. Günes gülen yüzünü gösterince refleks olarak biz de ona gülüyoruz. Daha hafif, daha rahat insanlar görüyorum çevremde. Cemre önce havaya, sonra sirasiyla suya ve topraga düsüyor malumunuz. Günes açip havalar isininca cemre asil, biz insanlarin bedenine ve ruhuna düsüyor. Cemre kaçsin içimize de, bizler kisin agirligini, yükünü, kasvetini bir kenara atalim, yenilenelim, hafifleyelim, ruh ve beden sagligimizi güçlendirelim.

 

Bu güzel bahar günlerini nasil degerlendirebiliriz?

 

-          Bol bol yürüyüs yaparak, elimize bir kitap, bir örgü alip bahçeye çikip açik havanin tadini çikararak.

-          Bisiklete binerek; Ünye sahilinde, Çamlikta bisiklete binmenin tadini bilmiyorum ama en güzel aktivitelerden biri olduguna eminim.

-          Uçurtma uçurarak; Çocugunuzla uçurtma yaptiniz mi hiç? Çok eglenceli ve heyecanli bir aktivite tavsiye ederim. Kendi yaptigi uçurtmanin gökyüzünde süzüldügünü görmesi paha biçilmez bir an. Siz de onun coskusuna ve sevincine ortak olursunuz.

-          Piknige giderek; Bir piknik çantasi hazirlayip ailece piknige, deniz kenarina gidebilirsiniz. Ankara’da biz en fazla Eymir ve Mogan Göllerine gidebiliyoruz, siz Ünye’de o çok sevdigim deniz kokusunun, dalga sesinin tadini çikarabilirsiniz. Mis kokulu çimlerin üzerinde oturmak, bahar dallarini seyretmek, doganin uyanisina taniklik etmek adeta bir mucizeye eslik etmek gibi oluyor.

-          Fotograf safari yaparak; Fotograf makinasini boynuna takip dag bayir yürümeyi de çok özledim. Cep telefonlari çikali mertlik bozulsa da fotograf makinasi ile dogayi, insanlari, hayvanlari fotograflamayi seviyorum. Ben fotograf çekmeyi çok severim, bu nedenle elestirilerin odagindayimdir. “Anin tadini çikarsana fotograflamak yerine” diyenlere selam olsun. O ani ölümsüzlestirmek için fotograf çekip, ayni zamanda anin tadini çikarmak mümkün oysa ki.

 

Hayat kisa dostlar, gönlünüzden nasil yasamak, eglenmek veya hüzünlenmek geçiyorsa öyle yapin. Herkesin ne dedigine çok da kulak asmayin. El alem için yasadiginda “keske” lerin çogaliyor. Ne istedigini bilip hayatini dolu dolu yasamali insan. Yapilan bir arastirma sonucuna göre ölüm dösegindeki insanlar yaptiklarindan degil, yapamadiklarindan pismanlik duyuyormus.

 

Baharin gelisini kutlayalim o zaman, hem evimizde hem ruhumuzda bir temizlik yapalim. Tüm olumsuz enerjilerden, kötü düsüncelerden kendimizi arindiralim. Evimizin pencerelerini açip içeri bahar kokusunun enerjisinin girmesine müsaade ettigimiz gibi, bedenimizin pencerelerini de açalim.

 

Bahar Hanim Hos geldin Sefalar Getirdin...

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593