PROF. DR. SAİT KAPICIOĞLU


KONTEYNER LİMANI TEHLİKESİ

PROF. DR. SAİT KAPICIOĞLU


OBB bakanı konteyner limanını açma müjdesi vermiş.  Limana konteyner, turist gemileri gelecek; ekonomi ve turizm coşacak Tokat İpekyolu ile İç Anadolu’ya ve Karadeniz ülkelerine taşımacılık yapılacak. Böyle olsa ne güzel olur. Ancak işin aslı öyle değil. Çünkü OBB bakanının övünerek yaptığı açıklamada “ Ünye Limanı Türkiye’nin tek tehlikeli madde sertifikası olan liman olduğunu “ övünerek açıklamıştı. Bunun anlamı şudur:

*Ünye limanına dünyanın dört bir yanından çöp gelecek.

* Nükleer atık taşınacak.

*Asbestli kanserojen yükler gelecek.

*Çimento fabrikasında enerji için kullanılacak. Ünye’ye zehirli dumanlarını salacak.

Bunların çalışmaları daha önceden tarafımızca yapılmıştır. Çimento alanındaki havada eser asbest olduğu İstanbul’dan gönderdiğimiz mühendislerce tespit edilmiştir. Ünye Limanı’nın kapasite artırımı çimento fabrikası içindir. Yüksek ihale ile yapılmasına çok sayıda taleplerin olma nedeni yumuşak gümrük işleri ve kitabına uydurulacak yöntemlerle malların kolayca transferinin yapılabilmesi nedeniyle rantçı ekonomistlerin işine gelmesidir. Çimentonun rantçı yatırımları devam ettikçe limandan zehir taşınması devam edecektir. Bu işlemler uzun vadeli olabilir mi? Olası görülmüyor. Çünkü OBB bakanının yapamadığını AB gerçekleştiriyor. AB zararlı çimento fabrikalarının kapatılması kararını almıştır. Ünye Çimento zararlı olanların en kötüsü olarak yakında kapanmaya adaydır. Böylece Ünye konteyner limanı kamuflajı bilgilerle tanıtılması göz boyama ve kandırmacadır. İşin temeli ranta ve küresel soygun ekonomisine dayanıyor. Rantçılığın yöneticisi olarak OBB bakanı bu işte sorumludur. Kandırmacılık OBB bakanının tabiatında vardır. Nitekim :

*Ünye çöpünü hallettik reklam panoları sırıtık resimlerle yolları süslüyor.

*Akçay tarım arazisine kurulan sözde enerji santralı doğayı mahvediyor.

*Kıyıların ranta açılması gizleniyor.

*Çınarsuyu, Asarkaya, parkları halka değil ranta çalışıyor.

Bilim adamı ve sanatçıların görevi toplumu aydınlatmaktır. Aydınlar yalancı ve biatcı yalakalara asla alkış tutmazlar. Onlar daima geleceğe ışık tutarlar. Ünyegiller meseleye böyle bakarlarsa OBB bakanlığından kurtuluşumuz yakındır.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593