AV. İRFAN YILDIZ BEŞLİOĞLU


Korona Kaygıları, Dünyayı Yönetenlerin Zırvaları (6. Bölüm)


Sormak gerekmez mi? Düsünmek gerekmez mi? Sözde Islamci bir çok tarikatin lideri niçin Amerika’da yasiyor? Neden? USA’nin kutsal bir yani mi var? Neden orayi yurt ve mekân tutuyorlar? Bunlarin hangi isi yurt ve ulus yararina??

Gene, MOON(1) adinda bir tarikat var.  Uluslar arasi, uluslarüstü bir yapi sergiliyor. CIA ile iliskili oldugu söyleniyor. Isin içinde CIA varsa, zaten soru isaretleri çogalir. Isin içinde CIA, MOSSAT Vb. gizli servisler girince zaten masumiyet arama! Iste o MOON’un da masum degil. Masum olmasi mümkün degil. CIA, MOSSAD ve diger  (Dünyayi sevk ve idare etme hirs ve iddiasinda olan) tüm gizli servisler, bu denli büyük yayilima sahip yapilarin masum olmasina yahut masum kalmasina izin ve alan vermezler.  Böylece, görülüyor ki, ülkeleri, uluslari, bölgeleri, dünyayi yönetmek, yönlendirmek, sevk ve idare etmek için, sömürmek ve kemirmek için, talanci büyük güçlerin kullanmadigi bir araç ve yöntem yok. Onlara elini kaptiran kolunu, kolunu kaptiran her seyini kaybediyor.  Bu kapali, karanlik yapilar, hep karmasik ve tuhaf isler yapiyor. Toplumlari, ülkeleri, yeryüzünü olagan akisinda birakmiyor, suyun akisini bozuyor, kendi çikarlari için oynamayacaklari oyun, kesmeyecekleri koyun yok.

*

Nereden geldik? Corona Virüs’ten… Covid-19 da denilen bu virüsün ortaya çikisi, tesadüflerle açiklanabilir mi? Kötülügün, tezgâhlarin, koplôlarin, ayak oyunlarinin, hilelerin kol gezdigi bir dünyada, tesadüf diye bir seye inanmak öyle güç ki! Kim yapti? Neden yapti? Nasil yapti? Gel de ayikla pirincin tasini.

Dünyada açlik virüsü var. Afrika’yi sardi, tüketiyor. Afrika’da açliktan ölenlerin sayisi kaç acaba? Afrika aç, Afrika susuz, Afrika ilaçsiz, Afrika egitimsiz,          Afrika’nin kaynaklari yagmalanmis, yagmalaniyor. Afrika’nin demokratiklesmesine izin verilmiyor. Afrika’nin çogunlugunda diktatörler egemen. Diktatörleri onlar ayakta tutuyor. Afrika’nin çogunda iç savas var. Afrika’nin çogunda güvenlik yok. Afrika’da türlü virüs salgini var.  Afrika’yi din, mezhep, irk, etnik ayrimcilik ve dislama, vb. için körü körüne savastiriyorlar birbiriyle… Acaba… Günlük istatistik yayinlansa; Afrika’da kaç kisi, açlik ve susuzluktan ölüyor? Kaç kisi ilaçsizliktan ölüyor? Kaç kisi türlü salgin hastaliktan ölüyor? Kaç kisi iç savaslarda ölüyor? Afrikali diktatörlerin veya terör gruplarinin paralari dünyanin hangi ülkelerinin hangi bankalarinda? Bunlara kim silâh satip duruyor? 

*

Iste böyle! Dünyada virüs çok…  Kimi tibbî, kimi siyasal, kimi ekonomik, kimi sosyal, kimi psikolojik, kimi psikiyatrik, kimi su, kimi bu… Bu virüslerin olusmasini saglayan ya da onlarin olusmasina alan açan vehayut onlarin olusmasi için ortam ve neden yaratan fail ve amiller, onlari (virüsleri) isimlendiriyor. Masum insanlara da ölmek düsüyor bir de istatistiklerde sayi olmak…

Rakamlar 1998 Eylül’üne ait: *Dünyadaki mal ve hizmet üretiminin %80’ini, yeryüzü nüfusunun %20’si tüketiyor…  Geride kalan koca bir çogunluk,  üretimin ancak %20’siyle yetiniyor. Yetinmek zorunda kaliyor.  **Dünyanin en zengin ilk üç kisisinin serveti, en yoksul 48 ülkenin ulusal gelirini asiyor. ***Herkese temel egitim vermek için yilda 6 milyar dolara, temel besin saglamak için 13 milyar dolara  gerek var. Oysa Avrupa’da parfümlere 12 milyar dolar, Avrupa ve ABD’de kedi-köpek mamasina 17 milyar dolar harcaniyor.****Dünyanin en zengin 225 kisisinin toplam serveti 1 trilyonu asiyor; bu rakam dünya nüfusunun yaklasik yarisini (%47) olusturan 2,5 milyar insanin yillik geliridir.*****ABD dünya nüfusunun %5’ine sahip; ama dünya hammadde kaynaklarinin  yaklasik %40’ini tek basina harciyor. ******Dünyada üretilen petrolün %35’ini kullanan otomotiv sektörünün ürettigi 400 milyon dolayindaki otomobilin yaklasik %80’i Kuzey Yarim Küre’de bulunuyor. “

Bu bilgileri, Ilhan Selçuk’un 12.09.1998 tarihli yazisindan aldim.

Ilhan Selçuk öleli yillar oldu. Ayrica 1998’deki yazisinin üzerinden de 22 yil geçti. Dünyada ne degisti?  Dünya nüfusu artti, ülkelerin/uluslarin nüfusu artti. Ama yukaridaki oranlar degisti mi? Hiç sanmam. Muhtemelen daha kötü duruma gelmistir.

*

“-Adaletin bu dünya” mi demeliyiz?

ABD’nin 1991’de ortaya attigi ‘Yeni Dünya Düzeni’ adaletsizlige tavan yaptirdi mi demeliyiz?

*

Yaa! Böyle iste!

*

Dünya dönüyor ama dönerken neler oluyor!

*

Hiç düsündünüz mü?

*

(Rica: Lütfen Dipnotlari okuyunuz!

--------------------------------

(1)Moon Tarikati:-  

1954 yilinda Kuzey Kore'den Güney Kore'ye kaçan rahip Sun Myung Moon tarafindan kurulan, dünyada Moon liderliginde bir teokrasi kurulmasini ve herkesin Korece konusmasini amaçlayan bir tarikattir.

ABD’de resmi dini mezhep statüsündedir. Sun Myun Moon, gençliginde Isa'nin kendisine gözükerek, kendisini Mesih seçtigini ve esiyle birlikte günahsiz ve insanoglunun gerçek ebeveynleri olduklarini, Isa'nin yarim biraktigi isleri tamamladigi iddiasi içindedir.

Tarikat üyeleri Moonie olarak adlandirilmakta ve her pazar sabahi liderleri ve Güney Kore için dua etmektedirler.”(Kay.: Vikipedi)

Birbirini daha önce hiç görmemis 1500 çiftin evlendirildigi stadyumlarda yapilan toplu nikah senlikleri ile meshurdur. Sung Myang Moon, sadece sokaklarda incik boncuk satan müritlerinden geldigini iddia ettigi uçsuz bucaksiz bir servetin sahibidir.  …1981 yilinda, Vergi Kaçirma suçuyla 18 ay hapis yatmistir. Tarikatin su anda (Kay.:: Eksi Sözlük)

“Amerika’daki, tüm tarikatlarin merkezi olan Pensilvanya eyaletinde konuslanmis (ki; ABD  Yönetiminin tüm dünya ülkelerinde belirli tarikat standardizasyonuna yataklik ettigi) güdümledigi, gazladigi amele organizasyonlarindan biri olan …… lümpen tarikatimsi hadise... (Kaynak.: Eksi Sözlük) -----

 ‘‘Tarikatimizin amaçlarindan biri, her kadin-dogum hastanesine tarikatimizdan birini yerlestirip, çocuklarin anne babalarini karistirip, soy takibini engellemek. tarikatimizin yeterince inanani olunca hangi hastanelerde ne kadar çocugun anne ve babasinin degistirildigini açiklayacagiz.’’ seklinde bir de açiklamalari bulunan sapiklar” (Kay.:: Eksi Sözlük)  

Moonculuk ya da Birlestirme Kilisesi (Unification Churc). 1954 yilinda, Protestanlik ile Uzakdogu inanç ve felsefesinin bir karisimi olarak Güney kore’de kurulan……… ve sonra merkezi Amerika’ya nakledilen dinsel bir akim.  Amaci tüm insanligi kapsayan tek dil ve tek halka dayali bir kültür dünyasinin kurulmasi. Güney Koreli rahip Sun Myung Moon önderliginde kurulmustur. Dünyanin en güçlü ve zengin tarikatlarindan biri olarak bilinir.  Tüm dünyada ve Türkiye’de, belediyelerin yaptigi gibi toplu evlilik törenleri düzenlemesiyle bilinir. Evlenmek isteyen tarikata bagli damat adayi bu istegini Sun Myung’a bildirir. Onun isaret ettigi kisiyle evlenmek zorunlulugu vardir. Ancak evlendikten sonra damat gelinden bir ya da iki sene uzak durmak zorundadir…….” – (Kay.:: Eksi Sözlük)

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593