İSMAİL SARI


KURBANLARIMIZ KURBAN OLSUN

Eğitimci-Yazar


       9 Temmuz 2022 Cumartesi günü, 2022 yılının kurban bayramının birinci günüdür. Milletimiz, memleketimiz, Islamalemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun inşaallah.

       Kurban, kulu Allaha yaklaştıran önemli ibadetlerimizden birisidir. İlâhi dinlerde, farklı şekillerde de olsa kurban ibadeti vardır.  Bu durum, gösteriyor ki Cenab-ı Hak, kulun teslimiyetini; fedakârlığı, cömertliği, yüce Yaratıcısı ile kendisi arasındaki mesafeyi farkediş derecesi ile ölçmektedir. Işte bu farkedilir en önemli göstergelerinden birisi, Hakk'a urbiyyet (yakınlık) göstergesi için yapılan ibadetlerdeki samimiyetle bağlıdır. Kurban,  bağlılık derecesindeki samimiyetin en üst derecelerindendir. Çünkü hazreti İbrahim, çok sevdiği oğlu İsmail'i; hiç çekilmeden, tereddüt etmeden, endişesiz ve korkusuzca bıçağın altına yatırmıştır. Onun bu samimiyetine karşılık olarak Yüce Rabbı, oğluna bedel olarak hazreti İbrahim'e bir koç ikram etmiş ve onu çok farklı bir şekilde ödüllendirmiştir.

Işte kurban; öncelikle samimiyet sonra cömertlik ve daha sonra da sorumluluk bilinci ile yapıldığı zaman Yüce Rab nezdindeki en yüce makamın kazanılması vasıtasıdır. Bu bilinçle (şuurla) kurbanlar kesilmeli lâyık olduğu yere ötürü olmalıdır. Göstermelik tavır, davranış ve görüntülerden uzak olunmalıdır.

       Bütün okuyucularimin, Islamaleminin Kurban Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593