PROF. DR. SAİT KAPICIOĞLU


OBB BAKANI - EİNSTEİN - NAPOLYON BONAPART

PROF. DR. SAİT KAPICIOĞLU


Einstein Princeton Üniversitesi’ndeki laboratuvarından gece yarısı çıktığınde evinin yolunu bulamaz. Adres için rektörün evine telefon eder. Telefona çıkan rektörün oğludur. Babasının uyuduğunu söyler. Einstein derdini söyleyince babasını uyandırır. Einstein rektöre :

-Evimin yolunu unuttum. Adresimi söyler misiniz ? der. Rektör evi tarif eder.

Gelelim OBB’ye. Cevizdere’deki ceviz bahçemin adresini öğrenecektim. Yer belli ama OBB’den teyit istenir. OBB numaratör dairesine tapuyu verdiğim halde tarlayı bulamadılar. İmar planı ile arazim değişmiş. Yerler kaymış. Başkaları gelmiş; yeşil alanlar olmuş. Resim, çek getir dediler. Taksi ile tarlaya gidip resim aldım. Memure hanım ”yer çok değişmiş “dedi. Kalan yerin adresini verdiler. 330 TL para talep ettiler. TCZB yatır gel dediler.

İşte Einstein, işte rantçı sistemle işleyen OBB. Vatandaşa para ile bilgi veriliyor.  Ünye halkı kendi alanlarına para ile alınıyor. Asarkaya, Çınarsuyu, Yunus Emre Parkları’na para ile giriliyor. Buralar milletin alanı. Kıyılar yağmalanmış. Ünye koyu işgal edilmiş. Otoparklar, işletmelerce yağmalanmış. OBB iş merkezi yapıyor. Türk Japon kültür merkezi yapılmıyor. Yeri ve planı hazırken ve temel atmaya Japonya Büyükelçisi gelecek iken diplomatik bir skandal ile yapıma başlanmadı. 240 m2 alan için yap-işlet devret planı sundular. Sanki Türk Japon Dostluğu ve Ertuğrul Şehitleri Derneği ticarethane işletiyor. İnşaatı dernek yapacak, iki sene sonra OBB’ye devredecekmiş. Rantçılığa bakınınız.

Rant peşinde koşan OBB bakanı biraz belediyecilik eğitimi alsa iyi olurdu. İmparator Napoyon ‘un “  Para-para-para “ sözü toplumda nefretle anılır. Şimdi OBB bakanına Napolyon’ benzemesi nedeniyle Napolyon Bakan denilmesi doğru olmaz mı?

OBB Napolyon Bakanı’nın bavullarını toplamasına birkaç ay kaldı. Ünyegiller’den yana uğurlar olsun büyük imparator.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593