PROF. DR. SAİT KAPICIOĞLU


OBB BAKANI! KUŞLARA NE 0LDU?

PROF. DR. SAİT KAPICIOĞLU


Bahçeleri, parkları, sokakları süsleyen tabiat harikası kuşlara ne oldu? Kuşlar neden kayboldu? Artık çocuklar kuşları resimlerden görür oldu. Seslerini elektronik ortamdan dinliyorlar. Niçin?

Sebebi çok açık. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin (OBB) bilinçsiz, katliam yaparcasına ilaçlama yapması. Sanki doğaya atom bombası atıyorlar. Tabiatı mahveden zehri fütursuzca saçıyorlar. Ne kuş bıraktılar, ne kelebek, ne kertenkele, ne arı ve ne de böcek... Bahçelerdeki meyve ağaçlarını kurutuyorlar.

İlaçlamanın sebebi olarak sineklere savaş açmalarıymış. Güçleri sineklere mi yetiyor? Sinek, insan, doğa kıyımı onlar için fark etmiyor. Canavar makinaları zehrini fütursuzca havaya savuruyor. İnsanların havasını zehirliyorlar. İnsanlar Zehir soluyor. Yaptıkları sanki silah kullanma ile eşdeğerde.

Ünye’yi çöplük yaptılar. Çöp varsa sinek de vardır. Önce sinek cenneti kur, sonra sinek savaşı yap. Bu ne anlayışsızlık.

İlaçlama kanun ve yönetmeliklerinden bile habersizler veya takmıyorlar. Kanun ve yönetmeliklere uyulmadan kimyasal ilaç saçmak suçtur. Ordu Tabipler Birliği ve çevreden sorumlu yöneticiler suç duyurusunda bulunmalıdırlar. Buna rağmen OBB eylemine devam ederse bavullarını takımları ile toplasınlar.

Ünyegiller’den yana onlara uğurlar olsun!

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593