İSMAİL SARI


OKULLARDA YIL SONU SERGİLERİ VE SAĞLIK MESLEK LİSESİNİN YIL SONU SERGİSİ


       Özellikle bir meslege yönelik egitim-ögretim hizmeti sunan meslek okullarinin önemi, günümüz kosullarinda biraz daha öne çikiyor. Çünkü, üniversite diplomasi tasiyan çok sayida gencimiz, issiz-güçsüz piyasada dolasiyor. Elbet ki, ekmek kapisi gösteren veya yakin yoldan ekmege ulasma ümidi veren okullar önceliklidir. Saglik meslek liseleri bu yönüyle, tercihli okullardir.

       Saglik Meslek Lisesinin yil sonu sergisinin açilis törenine katildim. Sevgili ögrencilerimizin ve rehber ögretmenlerinin el emegi-göz nuru eserlerini gezdik, gördük ve takdir ettik. Fazla söze gerek yok;  bizim çocuklarimiz, son derece kaabiliyetli ve mucit ( yaratici) ruhlu çocuklar. Imkân saglansa ve sahip çikilsa, çok farkli icatlar yaparak insanligin hizmetine sunarlar. Geçmisteki  bu yönlü kanaatim, bir defa daha yenilenmis oldu.

       Okulun önünde görücüye sunulan sergide, çok dikkatimi çeken buluslar vardi. Gruplar halinde stantlarinin basinda kümelenmis ögrenciler, buluslarini ziyaretçilere anlatabilmek için heyecanla bekliyorlardi. Önümüzdeki ziyaretçi grubunun içinde Belediyemiz Baskan Vekili Sayin Orhan Gürel Bey vardi. Ögrencilerin heyecanli anlatimi biraz daha gür sesle ve hararetle oldugu için bu hararetli anlatimdan bizler de grup halinde istifade etmis olduk. Bizim grubumuz, arkadas grubu olup vatandas ziyaretçi grubunu temsil ediyorduk. Sevgili ögrencilerimizin heyecanli anlatimi bana, geçmisteki okul sergilerimizin ögrencilerimizle birlikte halkimizin begenisine sundugumuz tatli günleri hatirlattigi için biraz duygulandim ve derinden bir "Âh !.." çekerek hayâl  âleminde, kisa süreli gezinti yapmama neden oldu.

       Sergilerdeki emekler ve anlatimlardaki heyecanlar, yeni buluslara merakli, icadedici ( yaratici) ruhlarin yogun oldugu ögrencilere sahibolan bir milletin mensuplari olmanin zevkini bir defa daha yasatti bana... Tarihin derinliklerinde, ilk bulusu milletimize ait olan bir çok gerçegin, Batili bilim adamlari tarafindan, kendilerine aitmis gibi dünyaya tanitilmis olmasi, bizim için üzüntü verici  ve bir okadar da kimligine sahip çikamamanin acisini yasatmaktadir. Batililar, bilim hirsizlaridir. Ancak, her türlü hirsizlik haram ve yasak olmasina karsin, bilim hirsizligi câizdir ve bazan farz bile olabilir. Düsman ordularinin, askeri plân ve projelerini çalmak gibi...

       Gelecegimizin emanetçileri, kötü gün dostu, saglik ordumuzun neferleri olan çok degerli saglikçilarimiza çalismalarinda huzur, sagliklarinda devamlilik, yasamlarinda mutluluk ve esenlikler dilerim.

 

       Saygi, sevgi ve selâmlarimla...

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593