ARİF TAKICI


Orta Doğu Canbazları

Güncel


İsrail Başbakanı Netanyahu özel kalemine: Bana İran Cumhurbaşkanını bağlayın, emri verdi! Özel kalem: efendim bağlantı yapıldı, Sayın İran Cumhurbaşkanı hatta.  

 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: Alo, merhaba, nasılsınız Sayın Başbakan?  Netanyahu: Sağ olun, siz nasılsınız Sayın Cumhurbaşkanı? İran Cumhurbaşkanı: İyiyim, teşekkür ederim, bu görüşme isteğinizin sebebi nedir? 

 Netanyahu: Şimdi Efendim, bu Filistinlilere yaptığımız haklı operasyonlar sebebiyle Dünyanın birçok hükümetinden, halklarından, hatta dostlarımızdan bile eleştiri ve baskılar var… Diyorum ki, sizin şu Suriye Elçiliğine ufak çaplı bir saldırıda bulunsak, dünyanın dikkatini Filistin’den o tarafa çekip gündemi değiştirsek yardımcı olur musunuz? 

İran Cumhurbaşkanı: Ne demek mister Başbakan… Yeri geliyor siz bize yardımcı oluyorsunuz. Fazla zayiat vermeden bizim Suriye Elçiliğine operasyon yapabilirsiniz. Ancak takdir edersiniz ki bu durum karşısında bizim halkımızda bir köpürme olur, zaten rejim açısından bir baskı karşısındayız… Hem gündemi değiştirip rejimimize yönelik baskıyı kırmak, hem de bölgede Şia siyasetimizi hâkim kılmak için bizimde böyle bir şeye ihtiyacımız vardı zaten… Size çok teşekkür ediyorum, elçiliğimize baskın yapabilirsiniz! 

 Netanyahu: Teşekkür ederiz Sayın Cumhurbaşkanı, operasyonu ölçülü yapacağımızdan emin olabilirsiniz, bizim çocuklar bu işin dozunu çok iyi ayarlıyorlar. 

 İran Cumhurbaşkanı: Yalnız benimde sizden bir isteğim var, biraz önce belirttiğim üzere, rejimi sağlamlaştırmak ve halkın gözünde kahramanlaştırmak, diğer yandan orta doğuda liderliğimizi göstermek bakımından bizde size şöyle ayarlı usturuplu bir operasyon yapalım. 

 Netanyahu: Nasıl bir operasyon? Füze, insansız hava araçları falan atalım işte, sizin savunma kalkanınız zaten iyi. 

 Netanyahu: sorun yok Mister Cumhurbaşkanı, abartmadan karşılık verebilirsiniz. 

   İsrail Başbakanlığı: Sayın Başbakanım, Amerika Başkanı hatta efendim, görüşebilirsiniz. 

 Biden: Alo Netanyahu, nasılsın, yahu İran ile karşılıklı birbirinize çektiğiniz operasyon iyi planlanmıştı gerçekten… İran Cumhurbaşkanını ve seni tebrik ediyorum. Sayenizde üzerimdeki kamuoyu baskısından kurtuldum biraz.  

Alo, Netanyahu,  İran’a haber ver şöyle birazda sen bir şeyler at tekrar havadan, böyle iyi oluyor…  

 Bu arada Gazze’nin arkasından Refah’ıda halledersin.  

  Bana bak… Libya, Yemen, Mısır, Körfez ülkeleri emrimizde zaten… İran ise ara sıra gürleyen emrimizdeki ülke. Şimdi Suriye, Irak ve Türkiye’yi halledip bir an evvel Nil’den Fırat’a büyük İsrail’i kurmanın sırası geldi. 

Netanyahu: Sayın Başkan, İyide şu Türkiye eskisi gibi değil ne yapacağız? 

  Biden: Doğru söylüyorsun, bizim generallerde öyle söylüyor, Türk ordusunda bizim o eski çocuklar yok. 

 Netanyahu: Şu İran’dan bu konuda yardım alabiliriz… Bak Azerbaycan Ermenistan savaşında PKK unsurlarını silahlandırıp Ermenistan’a destek verdi… Bence Türkiye siyasetinde İran’ı kullanalım. 

 Biden: Ne yani, İran ’kullanmadığımızı mı düşünüyorsun? 

 Netanyahu: Yok, öyle değil de, İran’a sadece Türkiye için değil, Irak Suriye ve körfez bölgesi için daha güçlü roller verilmelidir. 

 Biden: Anladım. Bunu değerlendireceğim… Yalnız şu Arabistan’ın kulağını çekmek lazım. 

Netanyahu: Neden? 

 Biden: Çünkü Çin ile yakınlaşma diplomasisi yürüttü, bu beni endişeye düşürüyor. 

  Netanyahu: Endişeye lüzum yok Sayın başkan. Bazen kontrollü toleranslar verilmelidir halkın gazını almak için bence. Çünkü Suudi halkında ufaktan bir uyanış ve sorgulama kavramı geliştiği gerçeği var malum.  

Netanyahu: Efendim Amerika ’dada İsrail aleyhinde mitingler yapılıyor, bu durum bizi üzmektedir. 

Biden: Merak etme Profesörde olsa polise tutuklanmaları için emir verdim… Tekrar görüşüne kadar hoşça kal  Mister Netanyahu   

    

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593