İbrahim Memiş


Saç DÖKÜLMESİ

Kuaför & EĞİTMEN


Merhaba arkadaşlar
Bugünkü yazımda size saç dökülmeleri hakkında önemli detaylardan bahsedeceğim.
yaşlandıkça kırışmayı bekleyebilirsiniz peki ya hiç saçlarınızın döküldüğünü hayal ettiniz mi?
Ailenin geçmişi saç dökülmesinde kesinlikle önemlidir ama genetik geçiş kesin değildir saç dökülmesi veya azlığı anne ve babadan geçebilir..

Henüz erkeklerde olduğu kadar ciddi boyutlara ulaşmamış olsada kadınlarda saç dökülmesi ruhsal ve psikolojik çöküntüye neden olabilmektedir.. erkekler genelde bu gibi durumlarda kelliğe alışık o şekilde yaşamını sürdürüyor.. tabii ki kadınlarda böyle bir şeyi söylemek mümkün değildir.
kadınlarda saç dökülmesi tahmin edildiğinden daha yaygın bir problemdir. Eskiden beri kellik erkeklere mahsus bir özellik olarak kabul edilmesinden olsa gerek kadınlardaki saç dökülmesi çoğunlukla görmezden gelinmiş ve toplum tarafından önemsenmeyen bir mesele olarak ihmal edilmiştir arkadaşlar. Kadınlarda saç dökülmeleri artık tıbbi ve estetik olarak bir problem kabul edilmektedir.. peki saç neden dökülüyor? Cerrahi müdahaleler şiddetli hastalıklar duygusal stres saç dökülmesine neden olabilmektedir. daha açık konuşursak bu tür stresli dönemlerde vücut elindeki enerji yaşamsal vücut dokularının onarımında kullanmak için saçı üretimde ara vermektedir..

Peki saç dökülmesi nasıl önlenir o konuya değinelim arkadaşlar...

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593